Chat
 
Információk

Az oldal neve: Rosenberg Lovas Kollégium
Elérhetősége: www.rosenberg-rpg.gportal.hu
Indulás: 2013.06.14.
Téma: szerepjáték
Szerkesztők: Riora & Mile
Design: Mile (+ a fejlécen lévő rajz a legjobb barátnőm munkája)
Játékosok: 26
Karakterek: 52 (21 férfi, 31 nő)
Legújabb tagunk: Nergal
Aktuális esemény: Jelenleg nincs


NYILATKOZAT

Az oldalt és annak alaptörténetét Dagmar Hossfeld - Rosenberg Lovas Kollégium c. könyvsorozata ihlette. Minden jog az írót illeti, néhány szereplőt csak a magunk és mások szórakoztatására vettünk kölcsön. A könyv ismerete nélkül is élvezetes lehet a játék természetesen, saját karakterekkel. A képekre is képkereső segítségével találtunk rá, más forrásból származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti! Az oldal kizárólag szórakoztatási célt szolgál, semmilyen anyagi hasznunk nem származik belőle!

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Járó-kelők
Indulás: 2013-06-14
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Cserék

Chatben, illetve vendégkönyvben jelentkezhetsz! Abban az esetben mindenképp kikerülsz, ha oldaladat gyakran frissíted, tehát tartalmas és aktív. A hely korlátlan! A szerepjátékos oldalakon kívül lóneveldés, illetve lovakkal foglalkozó oldalak jelentkezését is várjuk!

 
Főoldal

Boldog újévet mindenkinek!

2019.01.01. 23:48, Rosenberg csapata
Idén is várunk Benneteket!

Kedves játékosok, leendő játékosok, látogatók!

Rosenberg csapata nagyon boldog újévet kíván mindenkinek! Aktív évet zárhattunk 2018-ban, mindenkinek köszönjük, aki velünk tartott és játszott! Mi kitartóan várunk titeket 2019-ben is, reméljük, ismét szerepben gazdag évet tudhatunk majd a magunkénak! Ha újak vagytok, akkor se habozzatok, csatlakozzatok a csapathoz! Idén is vannak terveink, újítások, közös játékok és még sok más, de ehhez első sorban játékosok kellenek4 Úgyhogy gyertek, mi 2019-ben is itt leszünk! ;)

Riora & Mile

Helyzetjelentés

2018.08.27. 20:41, Riora
Avagy a nyár vége és ami azzal jár...

Sziasztok!

Szomorúan konstatálja szerintem mindenki, hogy lassan itt a nyár vége, kezdődik az év, mindenféle suli és egyebek... De! Rosenbergbben természetesen nem áll meg az élet!

A közös játék lezárult, kicsit még ki is toltuk, de azt hiszem, rendben ment. Ez úton is szeretném megköszönni mindenkinek, akik részt vettek, reméljük, számíthatunk rátok legközelebb is!

Az ideiglenes karaktereket még szeptember első hetében fent hagyom, hátha valaki szeretné kikérni őket akár kicsit átalakítva, vagy, ahogy jól esik. Itt megtaláljátok őket:

IDEIGLENES KARAKTEREK


 

Ne feledkezzünk el a végzettekről sem! Augusztus 31-ig van lehetősége minden végzett karakterrel rendelkező usernek eldönteni, megtartja-e őket szakképzésre, vagy egyéb karakternek, vagy törölteti őket! Azok a karakterek, akikről nem jeleznek vissza, szeptember elején törlésre kerülnek! Chatben, vagy igénylésben egyaránt jelezhettek, még négy napig!

Ugyanígy szeptember elején szelektálni fogjuk az inaktív játékosokat is, ami azt jelenti, aki április óta nem volt fent az oldalon és vissza sem jelzett, hogy szeretne még játszani, törlésre kerül és a karakterei is! Később természetesen csatlakozhat újra, ha úgy érzi, lesz ideje és kedve játszani, csak kérjük, mindenki fontolja ezt meg, mielőtt regisztrál!

Az újakat természetesen továbbra is szívesen várjuk, aki szeretne játszani, nyugodtan igényeljen! Az igénylések berakásával is igyekszünk majd, ahogy tudunk, addig is jelezni fogunk, játszhat-e a játékos az adott karakterrel.

Kitartást mindenkinek az iskolához és minden egyébhez, suliidőben is itt leszünk és várunk Benneteket a játéktéren!

U.i: Hamarosan kiküldök egy körlevelet is, hátha sikerül elérnem még pár inaktív játékost, szeretném, ha nem kellene sok embert törölni. Így kérem azokat, akik még szeretnének játszani és már rég voltak, jelentkezzenek!

A norvégiai edzőtábor részletei - ideiglenes karakterek, program és még sok más

2018.07.23. 23:41, Riora
Avagy minden, amiről tudnotok kell...

Sziasztok!

A közös játék, az edzőtáborunk, elkezdődött. Új helyszínt kapott a játékban az iskolán kívül fórumban, hogy ne keveredjen össze semmi. Itt fogunk játszani, az egyes napoknál igyekszem a helyszíneket kiírni a mesélő reagokban, hogy minden egyértelmű legyen.

A szabályok a szokásosak, a játék kisebb csoportokban folyik, csoportokon belüli sorrendek alapján, a mesélő reagok felügyelete alatt, melyről mindig tájékoztatást kaptok. Annyi karakterrel jöttök, amennyivel szeretnétek, csak az előtte lévő köreiteket kérjük, zárjátok le velük és azt se felejtsétek el, hogy egyszerre két helyen nem lehetnek, tehát ha a közösre hozzátok őket, máshol nem lehet körötök, persze azokkal, akik nincsenek a táborban, használhatjátok a többi helyszínt ugyanúgy és később is be lehet csatlakozni a közösbe, mintha karaktered már korábban is ott lett volna, ha pl. még előző kört befejeznétek előtte! Ne feledkezzünk meg az ideiglenes karakterekről sem! Már igényelhetitek őket, várjuk őket szeretettel, mindent megtaláltok itt - és ezt azoknak is mondom, akik most tévedtek fel az oldalra és játszanának, mert ti is kipróbálhatjátok velük a játékot nálunk!:

IDEIGLENES KARAKTEREK


 

PROGRAM

Gondolom ezt is sokan vártátok már, úgyhogy nagy vonalakban megosztom Veletek a programot. A szervezők a változás jogát fenntartják, ha bármi ötlet van, chatben szívesen várjuk. Az még kérdéses, az edzéseket hogyan játsszuk ki, ha szeretnétek részletesebben, de ezt menet közben majd megbeszéljük. A játék a valóságban két hetes, a játékon belül a tábor csak egy, így értelemszerűen minden napra a valóságban két napnyi kijátszás jut. Ha szeretnétek valamit bővebben kijátszani, természetesen ez megbeszélés szerint bővíthető és a játék alatt a főoldalon az esetleges változásokról tájékoztatást kaptok majd.

Hétfő: érkezés - lepakolás - lovak elhelyezése - közös ebéd - délután szabad foglalkozás, esetleg csoportokban kilovaglás - közös vacsora az ottaniakkal - egy kis meglepetésprogram az ottaniak részéről
Kedd: Közös egész napos túralovaglás a környéken, szabadtéri piknik ebéd gyanánt - este vacsora az akadémián
Szerda: Egész napos edzések minden szaknak a megfelelő szaktanárok vezetésével, egy rövidebb edzés délelőtt - egy hosszabb edzés délután, utána szabad foglalkozás
Csütörtök: Délelőtt edzések minden szaknak a megfelelő szaktanárokkal - délután közös városnézés
Péntek: Délelőtt csoportos vetélkedő - délután edzések minden szaknak a megfelelő szaktanárokkal
Szombat: Délelőtt egy kis tábor végi háziverseny minden szaknak - délután búcsúparty
Vasárnap: Délelőtt szabad foglalkozás, egy kis lazítás - délután hazautazás

Még egyszer hangsúlyoznám, ha bárkinek bármilyen javaslata van, nyugodtan írjon, ez csak egy vázlatos program!


 

ERIKSSON ACADEMY

Gondolom kíváncsiak vagytok rá, hova is érkeztek a Rosenberg tanulói. Íme egy rövid ismertető az iskoláról:

Az Eriksson Academy a 20. század végén nyílt modern, korszerű és Norvégiában igen jó hírnévnek örvendő lovasiskola, mely a középiskolai oktatás mellett számtalan egyéb lehetőséget is kínál diákjai számára. Ellentétben ROsenberggel csak általános gimnáziumi oktatást biztosít, illetve lovas képzést, de nincs külön tagozatokra osztva, mint pl. sport, stb. Oslótól nem messze fekszik, külvárosi övezetben, erdővel körülvéve, így ideális tereplehetőségek találhatók a lovasok számára. Díjlovasok, ugrólovasok, illetve militarysok tanulnak itt, de a mostani edzőtábor alkalmával a galopposok és westernlovaso kszámára is biztosított az edzési lehetőség külső trénerek bevonásával, közeli galoppályán illetve egy westernedzésre alkalmas helyen.

Az iskola tandíjas, ráadásul elég szigorú felvételi követelményei vannak, így nem könnyű bekerülni ide. Akárcsak Rosenberg, ez az iskola is nemzetközi, de az oktatása angol nyelvű, így az edzőtáborba jelentkező Rosenbergesek számára is feltétel volt a min. középfokú angol nyelvtudás a jó tanulmányi átlag és a lovas eredmények mellett, persze akármilyen szakosztályban tanuló diákok jelentkezhettek, hiszen mindannyian lovagolnak. Különlegesség, hogy tanárok is jelentkezhettek, bekerülésük ugyancsak a lovastudásuk alapján került elbírálásra. A kapcsolat a két iskola között egy lovas pályázat lévén jött létre, mely mindkét iskola diákjainak remek lehetőséget biztosít a továbbfejlődésre, hiszen az Eriksson diákjai is részt vesznek a táborban tanáraikkal együtt, őket bátran igényelhetitek ideiglenes karakterként!

Az iskola jelenlegi vezetője Alexander Eriksson, a családi vállalkozás jelenlegi feje, aki egyébként a díjlovas edző is egy személyben, ráadásul igen szép eredménylistával büszkélkedhet versenyzőként is. A mindössze 28 éves fiatalember biztos kézzel vezeti az intézményt, habár apja, Marcus is még a háttérből koordinálja a munkát, segít, ahol tud. A diákokkal kedves, ám határozott vezető igen jó üzleti érzékkel rendelkezik és a lovakhoz is ért, bár elég halkszavú ember, szinte úgy érezni vele kapcsolatban, mindenhol ott van és pont akkor, amikor kell. Tárt karokkal várta a Rosenberg tanulóinak érkezését is. Az iskolák vezetősége reméli, hogy jól telik majd mindenki számára ez az egy hét!

Mi is azt kívánjuk mindenkinek, érezzétek jól magatokat és bátran gyertek játszani! Az ideiglenes karaktereket se felejtsétek el! Várunk mindenkit szeretettel! Új szerepeseket is, akik még csak most tervezik a csatlakozást, nyugodtan próbáljátok ki a Rosenberget ideiglenes karakterrel és ha tetszik, csatlakozzatok!

Riora

A végleges időpont

2018.07.07. 21:55, Riora
Avagy mikor lesz a norvégiai edzőtábor

Sziasztok!

Az elmúlt napokban a chatben megvitattuk a közös játék időpontjainak lehetőségét, így sikerült kiválasztani, hogy mikor legyen. Ezt írom le most, illetve még pár alap dolgot, a többi részletet pedig a jövő hét végén hozom!

IDŐPONT: 2018. július 23-a-augusztus 6-a (aug. 3, 4, 5-én nem biztos, hogy netközelben leszek, ezt az időszakot majd még megbeszélhetjük a játék alatt is, hogyan szeretnétek, de megoldjuk és ettől függetlenül természetesen megtartjuk a játékot, vagy akár ki is tolhatjuk!)

Ahogy azt már korábban megszavaztátok, illetve én is említettem, egy edzőtáborról van szó, ami Norvégiában lesz megtartva, egy ottani lovasiskolában. Az oktatás ezúttal angolul folyik, és minden szakágbeli lovas előtt nyitva áll a tábor lehetősége, mely egy hetes, de a valóságban kettő hetet szánunk rá és lehetőség szerint minden játékbeli napra két nap jut majd, hogy legyen idő jobban kijátszani a dolgokat. Tanárok, egyéb dolgozók is jelentkezhetnek, több csoport indul majd! A szakszerű tréningen kívül több, más program is várható.

Annyi karaktert hoztok majd, amennyit szeretnétek és a játék alatt is behozhattok majd több karaktert, ha úgy gondoljátok, van még olyan karakteretek, akivel csatlakoznátok.

De! Van egy másik opció is, amivel szeretném egy kicsit feldobni a közös játékot.

A közös játék ideje alatt lehetőségetek lesz ideiglenes karaktereket kijátszani. Ők egy nagyon alap adatlapot kapnak, kicsi rövidet, így a kitöltése nem vesz igénybe sok időt. Ők lehetnek az ottani iskolában tanuló diákok, edzők, más ott dolgozók, vagy akár új Rosenbergesek is, akik most készülnek beiratkozni. Azért jó ez a lehetőség, mert így behozhattok több karaktert, a játék végén dönthettek úgy, hogy nem tartotok rájuk igényt többet, de, ha a szívetekhez nőttek, természetesen ki is igényelhetitek őket. Átiratkozhatnak Rosenbergbe, vagy, ha alapvetően ide szerettek volna járni, akkor a kapuk tárva nyitva! Plusz azt is remélem, hogy pár olyan játszani kívánó szerepes is felfigyel erre, aki még nem tagja az oldalnak, de becsatlakozna hozzánk ideiglenes karakterrel, hogy kicsit megismerje a játékot és a csapatot és, ha elnyeri a tetszését a dolog, akkor utána maradjon is azzal a karakterrel, vagy akár egy teljesen újjal.

Fogok írni pár karaktert, akiket akárki elvihet, akinek szimpatikus, de természetesen ti is írhattok magatoknak ideigleneseket kedvetek szerint! Erre a felület ugyanúgy meglesz, lehet, hogy már a közös játék előtt, de alatta is hozhattok be karaktert! Remélem, ezzel kicsit meg tudjuk mozgatni a csapatot!

Bármiféle ötletet, észrevételt, javaslatot kommentbe, vagy chatbe várok!

Addig is mindenkinek jó játékot, remélem, minél többen tudunk majd játszani a közösön is!

Riora

Közös játék időpontja

2018.06.24. 20:51, Riora
Kommentbe írjatok légyszi, kinek mikor lenne jó!

Sziasztok!

A megszavazott közös játékkal kapcsolatban írok most Nektek, ami egy nemzetközi edzőtábor lesz. Ez azt jelenti, hogy egy másik iskolába látogatnak majd aRosenberges diákok és tanárok, történetesen Norvégiába, de a részleteket majd akkor hozom, ha már az időpont meglesz. Most az a kérdés, mikor szeretnétek a játékot?

A valóságban kettő, a játékban egy hetes lenne a játék.

Nekem az egyik javaslatom június 30-július 13, a másik pedig július 23-augusztus 6. Ezek közül kinek melyik lenne jó? A játékot a többségnek jó időpontban szerveznénk, nekem ez lenne a két olyan időszak, amikor nagyjából itt tudnék lenni folyamatosan, hogy vezethessem a bulit Ha. szeretnél részt venni, kérlek írd meg, hogy melyik jó, vagy ha semmiképp sem játszik egyik időpont sem, akkor mikor máskor érnétek rá

A válaszokat kommentben várom, ide a poszt alá! Köszönöm mindenkinek!

Riora

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
 

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME