Rosenberg Lovas Kollégium - Szerepjáték
Információk

Az oldal neve: Rosenberg Lovas Kollégium
Elérhetősége:www.rosenberg-rpg.gportal.hu
Indulás: 2013.06.14.
Téma: szerepjáték
Szerkesztők: Riora & Mile
Design: Mile (alapkód: LindaDesign)
Játékosok: 26
Karakterek: 66
Legújabb tagunk: Yule
Aktuális esemény: tréfa csata - jelentkezés lezárva!


NYILATKOZAT

Az oldalt és annak alaptörténetét Dagmar Hosfeld - Rosenberg Lovas Kollégium c. könyvsorozata ihlette. Minden jog az írót illeti, néhány szereplőt csak a magunk és mások szórakoztatására vettünk kölcsön. A könyv ismerete nélkül is élvezetes lehet a játék természetesen, saját karakterekkel. A képekre is képkereső segítségével találtunk rá, más forrásból származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti!

 
Menü
 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Járó-kelők
Indulás: 2013-06-14
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Cserék

Chatben, illetve vendégkönyvben jelentkezhetsz! Abban az esetben mindenképp kikerülsz, ha oldaladat gyakran frissíted, tehát tartalmas és aktív. A hely korlátlan! A szerepjátékos oldalakon kívül lóneveldés, illetve lovakkal foglalkozó oldalak jelentkezését is várjuk!

Dark Clouds RPG

 
Főoldal

Ismét végzős bál!

2016.06.10. 09:11, Mile
Búcsúztassuk a végzősöket!

Sziasztok!

A Rosenberg újból megrendezi, így évvégén a végzősök bálját, a nyitás óta immár harmadjára. Az esemény mindig nagy dolognak számított, hiszen ekkor búcsúztathattuk el a végzősöket, akik vagy itt maradnak az iskolában, vagy végleg elmennek innen. Erről majd természetesen lesz egy külön poszt Riorától, de már most elkezdhettek gondolkozni azon, hogy kit szeretnétek megtartani és kit töröltetni.

A helyszín, mint mindig, a Lovagterem lenne, hiszen az eléggé tágas ahhoz, hogy a végzősök, illetve a partnereik egyet szórakozhassanak. Ami fontos szabály, hogy a végzősök jöhetnek csak el, illetve alsóbb évesek csak úgy, hogyha meghívták őket. De persze ez a végzős karakter lehet egy NJK is, tehát lényegében bárki jöhet, csak fogalmazd meg úgy majd a reagodat, hogy valakivel jöttél. A tanárok is jöhetnek természetesen, hiszen mindig kellenek a felügyelők, akik figyelnek, hogy minden rendben legyen, ne durvuljon el a buli! Aki már volt végzős bálon, az tudhatja, hogy mi lesz, az újaknak viszont elmondanám, hogy a buli nem jár semmi extrával, csak a szokásos, szép ruhák, zene, tánc, kis eszem-iszom, év vége hangulat. Ajánlott öltözet természetesen a báli ruha, de ezt gondolom nem kell kihangsúlyoznom. :)

Bármennyi karaktert hozhattok, csak bírjatok velük játszani. Nem lesz nagy sorrend, kisebb csoportokban érdemesebb játszani, hogy számotokra is átláthatóbb legyen, és persze ezeken a csoportokon belül is legyen megbeszélve, hogy ki kicsoda után ír. A bulin végig nem fontos részt venni, lehet az, hogy később csatlakoztok be és akár írhatjátok úgy is, hogy közben a karakteretek már az elején is ott volt. Csak arra kérünk mindenkit, hogy azokkal a karakterekkel, ha egy mód van rá, zárjátok le a körötöket, akivel jöttök, még a bál kezdete előtt! Ha ez nem lehetséges, lezártnak tekinthető, de azért jobban örülnénk, ha nem maradnának lezáratlan játékok. Ha hirtelen elmegy a játékostársad, lehet máshoz vinni a karaktert, vagy kihagyni az illetőt, de, ha tudtok lehetőleg szóljatok légyszi, ha elmentek, hogy ne legyenek nagy fagyások.

Természetesen a játékban lesznek mesélő reagok, amik kicsit felpörgetik a játékot, ehhez kérlek próbáljatok meg igazodni, de persze ezek nem lesznek nagy kihatással a karaktereitekre, maximum egy-két emberre.

Tudom, hogy kicsit későn írom ki, de Riora az érettségi miatt elfoglalt volt és én is csak most vettem át a feladatot, hogy kiírjam, ma, azaz 2016. június 10-én kezdődik a bál, méghozzá 18 óráról, és vasárnap 22 óráig fog tartani. Ekkor le lesz zárva a bál és ezután lehet máshol folytatni a köreiteket, ha mégsem szeretnétek, akkor az természetesen lezárnak lehet tekinteni. Akik pedig nem báloznak, természetesen nekik továbbra is játszhatnak más helyszínen.

Ami talán újdonság lehet számotokra, hogy idén lehet szavazni majd a bálkirályra és a bálkirálynőre is! Miután elkezdődik a bál, elérhetővé válik egy modul, amiben leadhatjátok vagy névvel vagy név nélkül a szavazataitokat, hogy kire szavaztok. :)

Reméljük, hogy jól fogtok majd szórakozni, és rendesen elfogjuk búcsúztatni a végzősöket! Jó szórakozást, és ha bármi kérdésetek vagy kérésetek lenne, akkor nyugodtan szóljatok hozzászólásban, vagy akár a chatben.

Még egyszer, összefoglalva:

KEZDÉS: 2015. június 10. péntek 18:00
KÖZÖS JÁTÉK ZÁRÁSA: 2015. június 12. vasárnap 22:00
HELYSZÍN: Lovagterem

Jó játékot mindenkinek, szeretettel várunk Benneteket a végzős bálon a Lovagteremben péntek este!

Mile

Tréfára fel!

2016.03.27. 20:51, Riora
Íme a sorszámok és a párosítás, hozzászólásba jöhetnek a tréfák! Hajrá mindenkinek!

Sziasztok!

Ahogy ígértem, hoztam a sorszámokat és ez alapján a párosításokat is, remélem nincs benne hiba sehol. A tréfákat ez alapján ide, hozzászólásba lehet leadni, de vigyázzatok a hosszúságával, mert hajlamos levágni a végét és küldés előtt másoljátok ki, nehogy elvesszen! Valamint írjátok oda légyszi, ki adja, azt a személyt előre, és ki kapja, azt pedig másodszor, vagy a listából másoljátok ki, az a legegyszerűbb :D

TRÉFÁK LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2016. április 9. Szóval majdnem van rá két hét, remélem ennyi elég és beérkezik az összes :D ahogy említettem, ki lehet játszani a reakciókat, de nem kötelező. Hajrá, legyetek kreatívak, vicceljük meg egymást, illetve egymás karaktereit! Nem is húzom tovább a szót, a sorsolás és a beosztás:

SORSZÁMOK

Joe Houlman: 13
Ian Eastwood: 8
Jackson Harrison: 6
Camila Chavez: 3
Marzia Berlusconi: 19
Troye Smellet: 16
Maya White: 9
Annabeth Chase: 1
Hirai Satsuka: 11
Chris Black: 21
Chachi Gonzales: 4
Catherina Wilson: 15
Winter Hastings: 10
Zoe Houlman: 22
Kiki van der Slooten: 12
Hazel Zhang: 2
Maire Moore: 7
Leonie Richter: 5
Karolin Karlsson: 18
Damon Dixon: 20
Rylee Knight: 17
Lisa Lewis: 14
Amanda Milena Philips: 23

PÁROK (A tréfát adó személy mindig elől, aki pedig kapja, hátul és így sorban, remélem érthető :D)
Annabeth Chase - Hazel Zhang (1, 2)
Hazel Zhang - Camila Chavez (2, 3)
Camila Chavez - Chachi Gonzales (3, 4)
Chachi Gonzales - Leonie Richter (4, 5)
Leonie Richter - Jackson Harrison (5, 6)
Jackson Harrison - Maire Moore (6, 7)
Maire Moore - Ian Eastwood (7, 8)
Ian Eastwood - Maya White (8, 9)
Maya White - Winter Hastings (9, 10)
Winter Hastings - Hirai Satsuka (10, 11)
Hirai Satsuka - Kiki van der Slooten (11, 12)
Kiki van der Slooten - Joe Houlman (12, 13)
Joe Houlman - Lisa Lewis (13, 14)
Lisa Lewis - Catherina Wilson (14, 15)
Catherina Wilson - Troye Smellet (15, 16)
Troye Smellet - Rylee Knight (16, 17)
Rylee Knight - Karolin Karlsson (17, 18)
Karolin Karlsson - Marzia Berlusconi (18, 19)
Marzia Berlusconi - Damon Dixon (19, 20)
Damon Dixon - Chris Black (20, 21)
Chris Black - Zoe Houlman (21, 22)
Zoe Houlman - Amanda Milena Philips (22, 23)
Amanda Milena Philips - Annabeth Chase (23, 1)

Ha bárkinek bármilyen kérdése van, chatben tegye fel bátran! Jó tréfa csatázást mindenkinek, várjuk tehát a tréfákat itt, hozzászólásban! Bármilyen sorrendben küldhetitek, szóval hajrá :D

Riora

Tréfa-csata 2016

2016.03.18. 23:42, Riora
Folytassuk a hagyományt! Hajrá!

Hahó!

Hagyományosan most már harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a kis móka, remélem, hogy ezúttal is sok résztvevővel. A régebbi játékosok már tudják, hogy zajlik ez, az újabbak kedvéért azonban itt a lényeg:

Közeleg az április 1 és újból ideje, hogy karaktereink megtréfálják egymást. A lényeg, hogy karaktereitek, akikkel jelentkeztek, kapnak egy sorszámot. Ezt random fogom kisorsolni, ahogy eddig is. Ki fogom írni, ki hányas sorszámot kapta, aztán pedig ezek alapján egy sorrendet, ahol összeáll, hogy melyik karakter kit tréfál meg. Értelemszerűen az 1es a 2est fogja, a 2es a 3ast és így tovább. Bármivel meg lehet tréfálni a másikat, de az legyen a jóízlés határain belül. A lényeg, hogy itt, hozzászólásban adjátok le, melyik karaktereitek vesznek részt a programon, bármilyen státuszú jöhet, diák, tanár, egyéb karakter, én pedig itt, a bejegyzés alján gyűjtöm a jelentkezőket számozva, de ezek még nem a sorszámok! Amint kiírtam a sorszámokat, külön bejegyzésben lesz, és a párokat, már lehet is kezdeni a tréfák küldését, szintén hozzászólásban, majd az alatta bejegyzés alatt! Az esemény a játékban is megtörténik, akár ki is játszhatjátok, de a lényeg, hogy ide küldjétek el a tréfa leírását. Leírhatjátok, hogyan reagált a megtréfált karakter, ha ebbe a kijátszója beleegyezik. A lényeg, hogy lehetőleg mindenki adja majd le a tréfáit, hogy senki se maradjon ki, így csak annyi karakterrel jelentkezzetek, amennyi mókát vállalni is tudtok. Természetesen igyekszem azért úgy alakítani a sorsolást, hogy egy kijátszó karaktere ne tréfálja meg ugyanannak a játékosnak a másik karakterét. Remélem, minden érthető, ha mégsem, chatben kérdezzetek!

JELENTKEZNI LEHET: 2016. március 27-ig. Ezen a napon igyekszem kiírni a sorszámokat is és onnantól kezdődően indulhat a Tréfa csata!

Ha jelentkezni szeretnél, ezt a röpke két sort töltsd ki kérlek itt, hozzászólásban:

Neved:
Jelentkező karaktereid nevei:

Készüljetek fel egy hatalmas mókázásra, jelentkezzetek bátran! Bolonduljon meg idén is a Rosenberg! :D

Riora

EDDIGI JELENTKEZŐK

1. Joe Houlman
2. Ian Eastwood
3. Jackson Harrison
4. CamilaChavez
5. Marzia Berlusconi
6. Troye Smellet
7. Maya White
8. Annabeth Chase
9. Hirai Satsuka
10. Chris Black
11. Chachi Gonzales
12. CatherinaWilson
13. Winter Hastings
14. Zoe Houlman
15. Kiki van der Slooten
16. Hazel Zhang
17. Maire Moore
18. Leonie Richter
19. Karolin Karlsson
20. Damon Dixon
21. Rylee Knight
22. Lisa Lewis
23. Amanda Milena Philips

Közös meghosszab

2016.03.14. 21:23, Riora
Gyorsan, frissen, közkívánatra!

Szépestét, Rosenberg!

Csak egy rövid hírrel érkeztem. Közkívánatra a közös játékot meghosszabbítottuk, így az egészen kedd éjfélig tart majd! Mindenkinek további jó játékot, élvezzétek a bulit! :D

Ezúton is szeretném üdvözölni új játékosainkat, akik az elmúlt napokban csatlakoztak hozzánk, Gigit, Freddie-t és Lulucyt! Jó játékot nektek az oldalon! :D

Riora

Közös játék, inaktív játékosok, közérdekű kérés!

2016.03.08. 19:25, Riora
Fontos minden, kérek mindenkit, olvassátok végig!

Sziasztok!

Annak ellenére, hogy nagyon régen írtam már ide, legnagyobb örömünkre az oldal él és virul, ez úton is köszönjük az aktív játékosoknak és reméljük, továbbra is velünk maradtok! Örülök, hogy ilyen lelkes a csapat és játszik, valamint a sok új tagot is tárt karokkal üdvözöljük, illetve, mint mindig, továbbra is várjuk az új játékosokat, ne feledjétek, csatlakozni bármikor lehet! Szóval élünk és a bejegyzés első pontjaként végre itt az ideje egy újabb közös játéknak!

Tehát, a most következő hosszú hétvégén a Rosenbergben tavaszköszöntő buli lesz! Az ötletért köszönet Sofinak :D

A mulatság a kastélykertben kezdődik, játékidő szerint délután, még világosban, majd sötétedés után a társaság átvonul a lovagterembe vacsorázni és folytatni a mulatozást. A játékban ez csak egy este lesz, viszont mi négy napot szánunk rá, ez azt jelenti, hogy majdnem egész hétvégén lehet majd játszani!

KEZDÉS: 2016. március 11. péntek 17:00
KÖZÖS JÁTÉK VÉGE: 2016. március 14. hétfő éjfél

A bulira lehetőség van beöltözni jelmezekbe, ha valaki még egy kicsit farsangos hatást szeretne, de nem kötelező. Az ünneplésnek több célja van, elkergetni a tél utolsó morzsáit is az iskolából, üdvözölni a tavaszt és persze, hogy a diákok kikapcsolódjanak egy kicsit a dolgos hétköznapok után.Minden a szokásos lesz, Mesélőként jelen leszek és próbálom irányítani, szükség szerint színesíteni az eseményeket. Ugyanúgy kis csoportokban lehet játszani, ahogy ez már megszokott, a csoportokon belül megbeszélt sorrend alapján. Ha valakinek el kell mennie, akkor szóljon, ha lehetősége van rá, ellenkező esetben, ha hosszabb ideig nem reagál, kihagyható, illetve átugorható a körben.

Diákok, tanárok, egyéb dolgozók egyaránt jöhetnek a bulira, egyszóval mindenki. Annyi karaktert hoztok, amennyit szeretnétek és amennyivel játszani is tudtok, azt azonban ne felejtsétek el, hogy két helyen nem lehetnek a karaktereitek, így azokkal, akikkel a bulin játszotok, közben nem vehettek részt párhuzamos körökben. Ezért is szeretnénk kérni Benneteket, hogy lehetőség szerint a hozni kívánt karaktereitekkel a közös kezdésnek ideéig zárjátok le a jelenlegi köreiteket rendesen, reagokkal! Ha nem jönne össze, akkor simán lehet végső esetben csak jelezni is, hogy lezárjátok a kört, de lehetőleg tényleg legyenek lezárva.

Ahogy eddig is, természetesen most is lehet csatlakozni a közös játék ideje alatt is, ahogy ott is lehet hagyni a helyszínt, tehát abszolút nem probléma, ha valaki nem tud kezdéstől itt lenni és természetesen nem is várja el ezt senki. Azért remélem, minél többen összegyűlünk és játszunk egy jót!

Jelzésértékűen szeretnélek titeket megkérni, hogy alul hozzászólásba írjatok légyszi, tudnátok-e jönni és kb kit hoznátok! Persze ezen lehet változtatni, csak szeretném felmérni, mennyi játékosra, illetve karakterre számíthatok :D várom a visszajelzéseket és találkozunk a szerepben pénteken! Remélem, minél többen jöttök majd!

Mostani bejegyzésem következő pontja az inaktív játékosok. Ismét szétnéztünk Mile-al és azokat írtam össze, akik november vége előtt voltak fent utoljára. Vannak olyan felhasználók is köztük, akik nem is igényeltek, őket is ugyanúgy kiírtam. Megy a körlevél is róla, szokás szerint hónap végéig, azaz március 31-ig van lehetőség a visszajelzésre, ennek hiányában a kérdéses karakterek és az userek törlődnek! A lista:

Cornelia
Cowgirl
Csillagszem
Radioactive
Zara
Ubika

Várjuk a visszajelzéseiteket! Ezt chatben, vagy az igénylésben, esetleg a vendégkönyvben tudjátok megtenni.

Végül, de nem utolsó sorban pedig egy nagyon komoly dolog, amit szeretnék, ha tényleg mindenki elolvasna, aki becsülettel eljut idáig. Jó magam és más is észrevette, hogy mostanában nagyon elszaporodtak a szerelmi szálak, ami alapvetően nem baj, de úgy érzem, hogy a játék kezd nagyon ebbe az irányba billenni. Így nyomatékosan szeretnék megkérni minden játékost, általánosságban, nyilván tudja mindenki, hogy mennyire érintett ebben, hogy tartsuk észben, hogy ez egy reális! Játék. Szeretném, ha az is maradna. Ez persze nem azt jelenti, hogy tiltva lennének a szerelmi szálak, csak azt szeretnénk, ha egy kicsit visszább lennének fogva. Azt értem ezalatt, hogy nem szeretnénk a jövőben olyan kapcsolatokat látni, amik egyetlen körben jönnek létre, higgyétek el, hogy sokkal izgalmasabb kijátszani egy hosszabb ismerkedést és nem mellesleg életszerűbb is. Tehát több körben oldjátok meg kérlek és úgy, hogy a valóságban is teljen el azért idő. Valamint, ami nagyon fontos, tudom, hogy modern világ van, meg minden, de azért kérünk titeket, hogy figyeljetek arra, hogy 15-18 év közötti fiatalokról van szó jobb esetben akik első sorban középiskolába járnak! Ne felejtsük el, hogy ez egy színvonalas iskola, tehetséges diákoknak, így szeretnénk, ha az élet több területének nagyobb teret adnátok a játékban, mint a lovak, a különböző szakok, tanulások, természet és akár csak baráti kapcsolatok! Igyekezzetek a karaktereteknek színes életet biztosítani és ne túlzottan a romantikus szálakra fektetni a hangsúlyt, mert ez egyeseknek nagyon zavaró lehet és őszintén szólva meg is tudom érteni. Az oldal nem erre jött létre és nem is fog ebbe az irányba eltolódni.

Remélem, nem fogalmaztam túl erősen és bízom abban, hogy mindenki megérti a kérést. Nem szeretnék szankciókat bevezetni, mert úgy gondolom, hogy vagyunk annyira összeszokott csapat, hogy ezt ennyivel is meg tudjuk oldani, én bízom mindenkiben és megköszönöm, ha elolvastátok és be is tartjátok! Akinek pedig nem inge, ne vegye magára, végső soron csak azt szerettem volna kihozni ebből, hogy próbáljunk meg széles látókörűek és nagyképűség nélkül, ne értse félre senki, színvonalasak maradni a játékban és nyitni több téma felé is, akár bővebb ismeretségekre szert tenni a karakterekkel, stb. Konfliktushelyzeteket nem szeretnék, remélem, nem is fog sor kerülni egyre sem emiatt és senki nem sértődik meg, mert ezt szintén nem szeretném és még egyszer mondom, ez egy általános jellegű figyelmeztetés, felszólítás.

További jó játékot kívánok mindenkinek és ne felejtsétek el, péntek, 17:00 kastélykert, tavaszköszöntő buli!

Riora

 

 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...