Rosenberg Lovas Kollégium - Szerepjáték
Információk

Az oldal neve: Rosenberg Lovas Kollégium
Elérhetősége: www.rosenberg-rpg.gportal.hu
Indulás: 2013.06.14.
Téma: szerepjáték
Szerkesztők: Riora & Mile
Design: Mile (alapkód: LindaDesign)
Játékosok: 21
Karakterek: 47 (19 férfi, 27 nő)
Legújabb tagunk: Blacky
Aktuális esemény: jelenleg nincs


NYILATKOZAT

Az oldalt és annak alaptörténetét Dagmar Hossfeld - Rosenberg Lovas Kollégium c. könyvsorozata ihlette. Minden jog az írót illeti, néhány szereplőt csak a magunk és mások szórakoztatására vettünk kölcsön. A könyv ismerete nélkül is élvezetes lehet a játék természetesen, saját karakterekkel. A képekre is képkereső segítségével találtunk rá, más forrásból származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti!

 
Menü
 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Járó-kelők
Indulás: 2013-06-14
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Cserék

Chatben, illetve vendégkönyvben jelentkezhetsz! Abban az esetben mindenképp kikerülsz, ha oldaladat gyakran frissíted, tehát tartalmas és aktív. A hely korlátlan! A szerepjátékos oldalakon kívül lóneveldés, illetve lovakkal foglalkozó oldalak jelentkezését is várjuk!

 

 
Főoldal

Közös játék - Július végi lovastúra!

2016.07.07. 23:27, Riora
A kérdés az, hol legyen?

Sziasztok!

Ahogy ígértük és említettük már korábban, több közös játékot is tervezünk erre a nyárra. Az elsőt ebben a posztban szeretnénk beharangozni Nektek:

Július végén szokásosan lovastúrát szervez a Rosenberg, ám ezúttal az eddigiektől eltérően. A pontos időpont még nincs meg, mikor is lenne a játék, annyi biztos, hogy július 20 után, de még a hónapban, tehát max 31-éig. Viszont ami a legfontosabb, hogy ezúttal nem az iskola környékén lenne, vagy Németországban messzebb, mint tavaly, hanem másik országba látogatnának a diákok.

Azt, hogy hova, veletek közösen szeretnénk kitalálni! Így hozzászólásba várjuk az ötleteket! Bármilyen ország jöhet, nem muszáj olyan, ahonnan van karakteretek, amelyik szimpatikus. Értelemszerűen amelyik több vogsot kap, az lesz a befutó és oda megyünk. A lényeg, hogy érkezzen minél több ötlet, írhattok akár többet is. Ha esetleg nem jutnánk dűlőre így, akkor az írt javaslatokból szemezünk és kiírunk egy szavazást, vagy, ha több olyan ország lesz, ami egyforma számú javaslatot kapott.

Érdemes esetleg azt is odaírni, a fent említett időpontok között ti mikor érnétek rá, hogy olyan időpontot találjunk, ami a legtöbbünknek megfelel. Szeretnénk, ha jó hangulatú, népes csapat jönne össze játszani :3 Az időtartam várhatóan 3 nap a játékban és a valóságban is, de, ha szeretnétek bővebben kijátszani az eseményt, lehet a valóságban több napos is. Attól függ, ki hogyan ér rá.

Javaslataitok leadására július 17-e éjfélig van lehetőség, a részletek másnap jönnek, vagy szavazás esetén az utána fog kiírásra kerülni!

Várjuk tehát a kommenteket ide, a bejegyzés alá! Ne felejtsétek az előző bejegyzésben leírtakat sem, továbbra is várjuk az új karakteradatlapokat és azt is, végzett karaktereitekkel mit szeretnétek! Ne felejtsétek el azt sem, hogy a ne mátírt karakterek és inaktív játékosok szeptember elején törlésre kerülnek!

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban megragadnám az alkalmat, hogy köszöntsem csapatunk két új tagját ezúton is, Hailót és Delceget! Jó játékot kívánunk az oldalon, érezzétek jól magatokat!

Tehát, milyen országban szeretnétek túrázni karaktereitekkel és mikor? Hajrá, jöhetnek a tippek! A részletek kiírásáig is jó játékot kívánunk mindenkinek!

Riora

Új adatlap, hatalmas karakterszanálás, nyári újítások!

2016.07.02. 21:50, Riora
Ahogy ígértem, a főoldalon is.

Sziasztok!

Tegnap kiküldtem egy nagyon fontos körlevelet, ami remélem, hogy már mindenkihez megérkezett és sokan el is olvastátok. Ahogy ígértem, kiírom most ide is, hogy miről van szó, nehogy bárki figyelmét is elkerülje!

Mile jóvoltából egy új, ötletes, átlátható és egyedi adatlap készült el a karaktereknek, amit az igénylés karaktertípusok és adatlapok menüjében már meg is találhattok, minden szükséges tudnivalóval és útmutatóval együtt és használhatjátok is.

Így arra szeretnénk megkérni minden játékost, minden karakterének, akit szeretne továbbra is játékban tartani, töltse ezt ki és adja le az igénylésbe! Erre augusztus 31-ig van lehetőség. Megkönnyítitek a dolgunkat, ha azt is megírjátok, kik azok, akiket töröltettek, ha van olyan, hogy gyorsabban haladhasson a munka. Szeptember elején viszont minden, át nem írt adatlapú karakter és olyan játékos, aki nem jelzett vissza, inaktív volt, törlésre fog kerülni, maradéktalanul! Reméljük, ennyi idő elég lesz mindenkinek.

Bármiféle kérdés, kérés esetén chatben, vagy vendégkönyvben fordulhattok hozzánk, szívesen segítünk. Reméljük, hogy ez a majd két hónap elég lesz mindenkinek arra, hogy eldöntse, melyik karakterét szeretné megtartani és abban is bízunk, hogy a csapat nem fog nagyban csökkenni, szeretnénk, ha minél többen velünk maradnátok. Az újakat pedig természetesen továbbra is várjuk!

Emellett ne felejtsetek el bepillantani a végzett tanulókhoz, hiszen az idei végzettek már átkerültek oda! Az ő játékosaikat kérnénk, döntsenek az ő sorsukról is, és, ha továbbra is játékban tartják őket, akkor nekik is ugyanúgy töltsék ki az új adatlapot! Az évfolyamátírások is megtörténtek, így már minden karaktert abban az osztályban láthattok, ahol szeptemberben kezdeni fognak! Mindezt Mile-nak köszönhetjük, akinek ez úton is rettentően hálás vagyok a rengeteg segítségért!

Reméljük, hogy mindenkinek megfelel ez az időintervallum, ne felejtsétek, most könnyen módosíthattok adatokat, pl. rakhattok be újképeket, vagy átrendezhetitek azokat, míg új adatlapot írtok. Folyamatosan várjuk a lapokat, amik szintúgy folyamatosan kerülnek majd be! Természetesen új karaktereket is lehet igényelni, szintén ezzel a lappal!

Tehát még egyszer, röviden:

Minden játékost kérünk, az összes olyan karakterének, akivel továbbra is játszani kíván, az igénylés karaktertípusok és adatlapok menüjében lévő megfelelő adatlapot töltse ki! A határidőt követően minden, nem átírt adatlapú karakter, valamint azok, akiket jelzitek, hogy töröltetni szeretnétek, ők már korábban is, törlésre kerül az inaktív játékosokkal együtt!

HATÁRIDŐ: augusztus 31.

Emellett a nyár folyamán sok-sok újítás várható, köztük olyanok is, amelyek már a háttérben készülődnek, valamint közös játékot is tervezünk még! Az ötleteiteket pedig akármikor szívesen várjuk!

Sok sikert az adatlapokhoz, várjuk őket, kellemes nyarat és jó játékot!

Riora

Ismét végzős bál!

2016.06.10. 09:11, Mile
Búcsúztassuk a végzősöket!

Sziasztok!

A Rosenberg újból megrendezi, így évvégén a végzősök bálját, a nyitás óta immár harmadjára. Az esemény mindig nagy dolognak számított, hiszen ekkor búcsúztathattuk el a végzősöket, akik vagy itt maradnak az iskolában, vagy végleg elmennek innen. Erről majd természetesen lesz egy külön poszt Riorától, de már most elkezdhettek gondolkozni azon, hogy kit szeretnétek megtartani és kit töröltetni.

A helyszín, mint mindig, a Lovagterem lenne, hiszen az eléggé tágas ahhoz, hogy a végzősök, illetve a partnereik egyet szórakozhassanak. Ami fontos szabály, hogy a végzősök jöhetnek csak el, illetve alsóbb évesek csak úgy, hogyha meghívták őket. De persze ez a végzős karakter lehet egy NJK is, tehát lényegében bárki jöhet, csak fogalmazd meg úgy majd a reagodat, hogy valakivel jöttél. A tanárok is jöhetnek természetesen, hiszen mindig kellenek a felügyelők, akik figyelnek, hogy minden rendben legyen, ne durvuljon el a buli! Aki már volt végzős bálon, az tudhatja, hogy mi lesz, az újaknak viszont elmondanám, hogy a buli nem jár semmi extrával, csak a szokásos, szép ruhák, zene, tánc, kis eszem-iszom, év vége hangulat. Ajánlott öltözet természetesen a báli ruha, de ezt gondolom nem kell kihangsúlyoznom. :)

Bármennyi karaktert hozhattok, csak bírjatok velük játszani. Nem lesz nagy sorrend, kisebb csoportokban érdemesebb játszani, hogy számotokra is átláthatóbb legyen, és persze ezeken a csoportokon belül is legyen megbeszélve, hogy ki kicsoda után ír. A bulin végig nem fontos részt venni, lehet az, hogy később csatlakoztok be és akár írhatjátok úgy is, hogy közben a karakteretek már az elején is ott volt. Csak arra kérünk mindenkit, hogy azokkal a karakterekkel, ha egy mód van rá, zárjátok le a körötöket, akivel jöttök, még a bál kezdete előtt! Ha ez nem lehetséges, lezártnak tekinthető, de azért jobban örülnénk, ha nem maradnának lezáratlan játékok. Ha hirtelen elmegy a játékostársad, lehet máshoz vinni a karaktert, vagy kihagyni az illetőt, de, ha tudtok lehetőleg szóljatok légyszi, ha elmentek, hogy ne legyenek nagy fagyások.

Természetesen a játékban lesznek mesélő reagok, amik kicsit felpörgetik a játékot, ehhez kérlek próbáljatok meg igazodni, de persze ezek nem lesznek nagy kihatással a karaktereitekre, maximum egy-két emberre.

Tudom, hogy kicsit későn írom ki, de Riora az érettségi miatt elfoglalt volt és én is csak most vettem át a feladatot, hogy kiírjam, ma, azaz 2016. június 10-én kezdődik a bál, méghozzá 18 óráról, és vasárnap 22 óráig fog tartani. Ekkor le lesz zárva a bál és ezután lehet máshol folytatni a köreiteket, ha mégsem szeretnétek, akkor az természetesen lezárnak lehet tekinteni. Akik pedig nem báloznak, természetesen nekik továbbra is játszhatnak más helyszínen.

Ami talán újdonság lehet számotokra, hogy idén lehet szavazni majd a bálkirályra és a bálkirálynőre is! Miután elkezdődik a bál, elérhetővé válik egy modul, amiben leadhatjátok vagy névvel vagy név nélkül a szavazataitokat, hogy kire szavaztok. :)

Reméljük, hogy jól fogtok majd szórakozni, és rendesen elfogjuk búcsúztatni a végzősöket! Jó szórakozást, és ha bármi kérdésetek vagy kérésetek lenne, akkor nyugodtan szóljatok hozzászólásban, vagy akár a chatben.

Még egyszer, összefoglalva:

KEZDÉS: 2015. június 10. péntek 18:00
KÖZÖS JÁTÉK ZÁRÁSA: 2015. június 12. vasárnap 22:00
HELYSZÍN: Lovagterem

Jó játékot mindenkinek, szeretettel várunk Benneteket a végzős bálon a Lovagteremben péntek este!

Mile

Tréfára fel!

2016.03.27. 20:51, Riora
Íme a sorszámok és a párosítás, hozzászólásba jöhetnek a tréfák! Hajrá mindenkinek!

Sziasztok!

Ahogy ígértem, hoztam a sorszámokat és ez alapján a párosításokat is, remélem nincs benne hiba sehol. A tréfákat ez alapján ide, hozzászólásba lehet leadni, de vigyázzatok a hosszúságával, mert hajlamos levágni a végét és küldés előtt másoljátok ki, nehogy elvesszen! Valamint írjátok oda légyszi, ki adja, azt a személyt előre, és ki kapja, azt pedig másodszor, vagy a listából másoljátok ki, az a legegyszerűbb :D

TRÉFÁK LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2016. április 9. Szóval majdnem van rá két hét, remélem ennyi elég és beérkezik az összes :D ahogy említettem, ki lehet játszani a reakciókat, de nem kötelező. Hajrá, legyetek kreatívak, vicceljük meg egymást, illetve egymás karaktereit! Nem is húzom tovább a szót, a sorsolás és a beosztás:

SORSZÁMOK

Joe Houlman: 13
Ian Eastwood: 8
Jackson Harrison: 6
Camila Chavez: 3
Marzia Berlusconi: 19
Troye Smellet: 16
Maya White: 9
Annabeth Chase: 1
Hirai Satsuka: 11
Chris Black: 21
Chachi Gonzales: 4
Catherina Wilson: 15
Winter Hastings: 10
Zoe Houlman: 22
Kiki van der Slooten: 12
Hazel Zhang: 2
Maire Moore: 7
Leonie Richter: 5
Karolin Karlsson: 18
Damon Dixon: 20
Rylee Knight: 17
Lisa Lewis: 14
Amanda Milena Philips: 23

PÁROK (A tréfát adó személy mindig elől, aki pedig kapja, hátul és így sorban, remélem érthető :D)
Annabeth Chase - Hazel Zhang (1, 2)
Hazel Zhang - Camila Chavez (2, 3)
Camila Chavez - Chachi Gonzales (3, 4)
Chachi Gonzales - Leonie Richter (4, 5)
Leonie Richter - Jackson Harrison (5, 6)
Jackson Harrison - Maire Moore (6, 7)
Maire Moore - Ian Eastwood (7, 8)
Ian Eastwood - Maya White (8, 9)
Maya White - Winter Hastings (9, 10)
Winter Hastings - Hirai Satsuka (10, 11)
Hirai Satsuka - Kiki van der Slooten (11, 12)
Kiki van der Slooten - Joe Houlman (12, 13)
Joe Houlman - Lisa Lewis (13, 14)
Lisa Lewis - Catherina Wilson (14, 15)
Catherina Wilson - Troye Smellet (15, 16)
Troye Smellet - Rylee Knight (16, 17)
Rylee Knight - Karolin Karlsson (17, 18)
Karolin Karlsson - Marzia Berlusconi (18, 19)
Marzia Berlusconi - Damon Dixon (19, 20)
Damon Dixon - Chris Black (20, 21)
Chris Black - Zoe Houlman (21, 22)
Zoe Houlman - Amanda Milena Philips (22, 23)
Amanda Milena Philips - Annabeth Chase (23, 1)

Ha bárkinek bármilyen kérdése van, chatben tegye fel bátran! Jó tréfa csatázást mindenkinek, várjuk tehát a tréfákat itt, hozzászólásban! Bármilyen sorrendben küldhetitek, szóval hajrá :D

Riora

Tréfa-csata 2016

2016.03.18. 23:42, Riora
Folytassuk a hagyományt! Hajrá!

Hahó!

Hagyományosan most már harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a kis móka, remélem, hogy ezúttal is sok résztvevővel. A régebbi játékosok már tudják, hogy zajlik ez, az újabbak kedvéért azonban itt a lényeg:

Közeleg az április 1 és újból ideje, hogy karaktereink megtréfálják egymást. A lényeg, hogy karaktereitek, akikkel jelentkeztek, kapnak egy sorszámot. Ezt random fogom kisorsolni, ahogy eddig is. Ki fogom írni, ki hányas sorszámot kapta, aztán pedig ezek alapján egy sorrendet, ahol összeáll, hogy melyik karakter kit tréfál meg. Értelemszerűen az 1es a 2est fogja, a 2es a 3ast és így tovább. Bármivel meg lehet tréfálni a másikat, de az legyen a jóízlés határain belül. A lényeg, hogy itt, hozzászólásban adjátok le, melyik karaktereitek vesznek részt a programon, bármilyen státuszú jöhet, diák, tanár, egyéb karakter, én pedig itt, a bejegyzés alján gyűjtöm a jelentkezőket számozva, de ezek még nem a sorszámok! Amint kiírtam a sorszámokat, külön bejegyzésben lesz, és a párokat, már lehet is kezdeni a tréfák küldését, szintén hozzászólásban, majd az alatta bejegyzés alatt! Az esemény a játékban is megtörténik, akár ki is játszhatjátok, de a lényeg, hogy ide küldjétek el a tréfa leírását. Leírhatjátok, hogyan reagált a megtréfált karakter, ha ebbe a kijátszója beleegyezik. A lényeg, hogy lehetőleg mindenki adja majd le a tréfáit, hogy senki se maradjon ki, így csak annyi karakterrel jelentkezzetek, amennyi mókát vállalni is tudtok. Természetesen igyekszem azért úgy alakítani a sorsolást, hogy egy kijátszó karaktere ne tréfálja meg ugyanannak a játékosnak a másik karakterét. Remélem, minden érthető, ha mégsem, chatben kérdezzetek!

JELENTKEZNI LEHET: 2016. március 27-ig. Ezen a napon igyekszem kiírni a sorszámokat is és onnantól kezdődően indulhat a Tréfa csata!

Ha jelentkezni szeretnél, ezt a röpke két sort töltsd ki kérlek itt, hozzászólásban:

Neved:
Jelentkező karaktereid nevei:

Készüljetek fel egy hatalmas mókázásra, jelentkezzetek bátran! Bolonduljon meg idén is a Rosenberg! :D

Riora

EDDIGI JELENTKEZŐK

1. Joe Houlman
2. Ian Eastwood
3. Jackson Harrison
4. CamilaChavez
5. Marzia Berlusconi
6. Troye Smellet
7. Maya White
8. Annabeth Chase
9. Hirai Satsuka
10. Chris Black
11. Chachi Gonzales
12. CatherinaWilson
13. Winter Hastings
14. Zoe Houlman
15. Kiki van der Slooten
16. Hazel Zhang
17. Maire Moore
18. Leonie Richter
19. Karolin Karlsson
20. Damon Dixon
21. Rylee Knight
22. Lisa Lewis
23. Amanda Milena Philips

 

 

Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!