Rosenberg Lovas Kollégium - Szerepjáték
Információk

Az oldal neve: Rosenberg Lovas Kollégium
Elérhetősége: www.rosenberg-rpg.gportal.hu
Indulás: 2013.06.14.
Téma: szerepjáték
Szerkesztők: Riora & Mile
Design: Mile (alapkód: LindaDesign)
Játékosok: 22
Karakterek: 47 (20 férfi, 27 nő)
Legújabb tagunk: Sidny
Aktuális esemény: Jelenleg nincs


NYILATKOZAT

Az oldalt és annak alaptörténetét Dagmar Hossfeld - Rosenberg Lovas Kollégium c. könyvsorozata ihlette. Minden jog az írót illeti, néhány szereplőt csak a magunk és mások szórakoztatására vettünk kölcsön. A könyv ismerete nélkül is élvezetes lehet a játék természetesen, saját karakterekkel. A képekre is képkereső segítségével találtunk rá, más forrásból származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti!

 
Menü
 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Járó-kelők
Indulás: 2013-06-14
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Cserék

Chatben, illetve vendégkönyvben jelentkezhetsz! Abban az esetben mindenképp kikerülsz, ha oldaladat gyakran frissíted, tehát tartalmas és aktív. A hely korlátlan! A szerepjátékos oldalakon kívül lóneveldés, illetve lovakkal foglalkozó oldalak jelentkezését is várjuk!

 

5 elemű lista

 1. A szerepjáték Dagmar Hosfeld – Rosenberg lovas kollégium című könyvsorozatán alapszik, de nem muszáj elolvasnod a könyvet ahhoz, hogy játszhass. Ha menet közben bármi kérdésed volna, nyugodtan tedd fel, szívesen válaszolunk.
 2. Kérünk benneteket, hogy az oldal közösségi moduljait (vendégkönyv, hirdetőkönyv, chat) rendeltetésszerűen vegyétek használatba, ezekre minden más oldalon is fellelhető, általános szabályzat érvényes.
 3. A chatben kulturáltan írjatok, cserét is kérhettek, de a hirdetés szigorúan tilos, azért kitiltás jár (ez alól kivétel, ha a nevedre linkeled az oldalad, azt nyugodtan megteheted)
 4. Jelenleg három szerkesztő van, Lyn/L, Mile és Riora, kérünk benneteket, szólítsatok minket a nevünkön és a kedves szerkesztőt és társait mellőzzük.
 5. Ha bármi kérdésetek van az oldallal, szerepjátékkal, vagy bármi mással kapcsolatban, fordulhattok hozzánk is, de játékostársaitokhoz is nyugodtan. Szeretnénk, ha egy egymást támogató, segítő közösség alakulna ki, így kérünk mindenkit, hogy támogassa a többieket és segítsen nekik, ha valami problémájuk adódna. Persze mi is igyekszünk ennek eleget tenni, ha itt vagyunk.

6 elemű lista

 1. Fontos, hogy csak annyi karaktert igényelj, amennyivel játszani is tudsz. Ha esetleg még sincs időd valamelyikre a későbbiekben, töröltetheted őt, ha jelzed ezt a chat-ben, vagy az igénylésre kijelölt modulban. Előzetes megbeszélés alapján másik user-nek is átadhatod karaktered, de akkor tényleg beszéljétek meg. Ha nem játszol karaktereddel 1 hónapon át, abban az esetben is töröljük, ha aktív vagy, de nem jelzed, mi legyen a sorsa. Természetesen előtte töbször figyelmeztetünk is.
 2. Az igénylési adatlapot legyetek szívesek pontosan, az ott leírtak alapján kitölteni, betartani a hosszúságra vonatkozó követelményeket. Ha nem megfelelő a lap, a bejegyzésed alá válaszolunk, s lehetőséged van kijavítani az esetleges hibákat. Amint megtetted ezt, karaktered bekerül a többi közé és játszhatsz is. Ám a hibásan kitöltött és nem kijavított igényléseket nem áll módunkban 2 hétnél tovább megőrizni! Utána is igényelheted, csak az egészet újra kell majd írnod.
 3. Amennyiben az igényelhető karakterek közül választasz, kérjük vedd figyelembe képkeresésnél az ott leírtakat, mind a karakter külsejét és lováét illetően. Ha nem találsz pont ugyanolyat, jó a hasonló is, de tényleg hasonló legyen.
 4. Fontos, hogy figyeljünk a nemek arányára! Az igényelhető karaktereket igyekszünk úgy összeválogatni, hogy ez valamelyest betartható legyen, de nem szeretnénk, ha bármelyik irányba is túlsúly alakulna ki. Ezért, ha ezt látnánk, hogy mégis így történik, egy időre korlátozhatjuk pl. a lány és nő nemű karakterek igénylését.
 5. Ha igényelted a karaktert, várd meg, míg jóváhagyjuk azt, legjobb esetben berakjuk, amilyen hamar tudjuk, vagy a chatben írunk, hogy játszhatsz. Ha épp nem vagy itt, vagy hosszabb időre mi nem leszünk elérhetőek, a bejegyzésednél értesítünk, hogy elfogadtuk-e a karaktert, vagy javítanod kell valamin.
 6. A karakterek nevénél ügyelj arra, hogy ne legyen híres személyé, de főként ne egyezzen azzal a hírességgel, akit a karaktered képének választottál. Vagy a családnév vagy a keresztnév azonos lehet, ha nagyon muszáj, de semmiképp sem használható fel mindkettő. (Ezzel is lehet fejleszteni a kreativitást. ^^)

15 elemű lista

 1. Szeretnénk, ha aktív lenne a játék, így kérünk benneteket, ne legyenek nagy fagyások, igyekezzetek ne sokáig váratni egymást, de a viszonylagos gyorsaság ne a reagok hosszára menjen rá! A túl lassú játék sem élvezhető, hiszen akkor leáll az élet az oldalon, azt pedig nem szeretnénk.
 2. A reagok hossza minimum 5 sor legyen, ezt nagyon komolyan kérjük betartani! Ennél több lehet, kevesebb semmiképp sem! Kétszeri figyelmeztetés jár érte, harmadszor már karaktertörlés, higgyétek el, bővebben élvezetesebb a játék. Persze nem muszáj kisregényeket írni, meg lehet találni az arany középutat, de a minimum legyen meg! Ha nincs tipped, hogyan bővíthetnéd reagjaid, nézz körül más, hosszabb lélegzetű játékokban, de tanácsos például a karakter gondolatait kifejteni, különböző leírásokat beleírni, a tájét, karaktered pillanatnyi kinézetéét. Ha hosszabbat írsz, a játékostársad is hosszabbat tud reagálni és minél tartalmasabb a szerep, annál élvezhetőbb és színvonalasabb, ami reméljük, mindenkinek fontos!
 3. Ha szeretnél, készíthetsz karakterednek névtáblát és használhatod azt, de amennyiben nem tudsz, vagy nem szeretnél, kérj segítséget valamelyik játékostársadtól, hátha csinál neked, vagy egyszerűbb megoldásként használhatod karaktered valamelyik képét is, csak kicsinyítsd le max. 200 px szélesre.
 4. Karaktered egyszerre csak egy helyen lehet, ezt légyszi tartsátok be. Ha játékostársad 3 napig nem reagál, akkor lezárhatod a kört és írhatsz máshova anélkül, hogy szóltál volna neki, de kérjük, mindenképp zárjátok le a játékot, hogy, ha hosszabb időre elmentek, ezáltal elkerüljük, hogy bárki is unatkozzon, ha feljön játszani, vagy lefagyjon a játék. Ha hosszú ideig egyik fél sem ír reagot, vagy valaki szeretné elvinni a karakterét, vagy bármilyen más okból hosszú időre leáll/megszakad ott a játék, a szerkesztők lezárhatják a kört inaktivitás miatt, ezáltal az ott használt karakterek ismét szabadok lesznek. Ne tessék ezen felháborodni, inkább aktívkodjatok és akkor nem fordul elő!
 5. Ha huzamosabb ideig nem lesztek, kérünk benneteket jelezzétek ezt vagy a chatben, vagy a vendégkönyvben! Ha előrejelzés nélkül tűntök el, min. három hónapos inaktivitás után figyelmeztetünk körlevélben és a főoldalon, ha pedig ezt követően sem jelzel egy hónapig, mi legyen karaktere(i)ddel, törlésre kerülnek, véglegesen, ahogy a felhasználód is!
 6. A szerepjáték fórum alapú, tehát regisztráció szükséges, különben nem tudtok játszani! Ha a karaktereitek törlésre kerülnek, a felhasználóitok is. Csak akkor regisztráljatok és kezdjetek újra játszani, ha biztosak vagytok abban, hogy lesz is rá legalább minimális időtök. Azok a felhasználók, akik regisztrálnak, de a regisztrációt követő egy hónapban nem igényelnek legalább egy karaktert, szintén törlésre kerülnek!
 7. A minimális idő a fentebb leírtak alapján heti minimum 2 reagra terjed ki, de nagyon örülnénk, ha mindenki aktív lenne!
 8. Ötleteiteket, legyen az a szerepjátékkal kapcsolatos, vagy bármi mást érintő, szívesen várjuk a vendégkönyvbe és a chatbe.
 9. Szervezünk közös játékokat is, ezeken, ha tudtok örülnénk, ha részt vennétek, hiszen nagyon sok előnyük van. Ezekről a főoldalon és körlevélben értesítünk majd titeket, kérjük figyeljétek mindkettőt és annak érdekében, hogy eljusson hozzátok a levél, valós e-mailt adjatok meg a regisztrációnál!
 10. Ha játszani szeretnétek, nyugodtan érdeklődjetek a chatben, akinek lesz szabad karaktere, remélhetőleg reagál is.
 11. Ha játékba szeretnétek becsatlakozni, és már ketten játszanak, azt csak előzetes megbeszélés alapján tegyétek. Kérdés nélkül csak akkor írjatok a kérdéses karakternek, ha biztosak vagytok benne, hogy a másik user azzal a céllal írta a reagot, hogy partnert találjon és nem játszik máshol.
 12. Ha másik helyszínre mentek, azt a reag végén egy Folyt. Köv: és a helyszín nevével jelezzétek, valamint, ha lezártok egy kört, azt is tüntessétek fel, legalább az egyik karakter reagjában, de jó lenne, ha mindkét fél zárná a karaktereivel a kört és ugyanúgy mindkét fél váltana helyszínt! Figyeljetek helyszínválasztásnál, valamint helyszínváltásnál is, hogy olyan helyre menjetek, ahol kettőnél több kör nem zajlik jelenleg, tehát két játék mehet párhuzamosan egy helyszínen! Lezárt körnek számít, ha kiírták az adott körhöz, hogy már nem aktív, vagy, ha az utolsó reag régebbi, mint öt nap, de biztos, hogy egyszerre úgysem zajlik majd három különböző játék ugyanazon a helyen. Ez alól kivételek a közös játékok, mikor értelemszerűen többen vagyunk egy helyszínen.
 13. A +18as tartalom burkoltan engedélyezett, de a reag elején kérjük jelezni! Persze át is lehet ugrani, ha valaki úgy szereti, a lényeg, hogy a részletekbe semmiképp se menjetek bele túlságosan, a játéknak nem ez a lényege és a fiatalabbakat, vagy aki nem szívesen olvas ilyeneket, is vegyük figyelembe!
 14. A karaktereitek nem hozhatnak magukkal a kollégiumba más állatot a lovukon kívül! Ha egy tanár vagy egyéb karakter (vagyis nem diák) a faluban vagy a közeli városban él, neki természetesen lehet kisállata.
 15. Érezzétek jól magatokat, jó játékot kívánunk! Ha bármi kérdésetek volna, mint ahogy fentebb is írtuk, forduljatok többi játékostársatokhoz, vagy hozzánk,szerkesztőkhöz is.

A szabályzat bővülhet, így kérünk titeket, kövessétek figyelemmel! A változásokról igyekszünk azért értesíteni benneteket.

Köszönjük, hogy végigolvastad, további jó időtöltést az oldalon! 

Mile & Riora

 

 

 

 


Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt