Rosenberg Lovas Kollégium - Szerepjáték
Információk

Az oldal neve: Rosenberg Lovas Kollégium
Elérhetősége: www.rosenberg-rpg.gportal.hu
Indulás: 2013.06.14.
Téma: szerepjáték
Szerkesztők: Riora & Mile
Design: Mile (alapkód: LindaDesign)
Játékosok: 21
Karakterek: 47 (19 férfi, 27 nő)
Legújabb tagunk: Blacky
Aktuális esemény: jelenleg nincs


NYILATKOZAT

Az oldalt és annak alaptörténetét Dagmar Hossfeld - Rosenberg Lovas Kollégium c. könyvsorozata ihlette. Minden jog az írót illeti, néhány szereplőt csak a magunk és mások szórakoztatására vettünk kölcsön. A könyv ismerete nélkül is élvezetes lehet a játék természetesen, saját karakterekkel. A képekre is képkereső segítségével találtunk rá, más forrásból származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti!

 
Menü
 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Járó-kelők
Indulás: 2013-06-14
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Cserék

Chatben, illetve vendégkönyvben jelentkezhetsz! Abban az esetben mindenképp kikerülsz, ha oldaladat gyakran frissíted, tehát tartalmas és aktív. A hely korlátlan! A szerepjátékos oldalakon kívül lóneveldés, illetve lovakkal foglalkozó oldalak jelentkezését is várjuk!

 

 

5 elemű lista

 1. A szerepjáték Dagmar Hosfeld – Rosenberg lovas kollégium című könyvsorozatán alapszik, de nem muszáj elolvasnod a könyvet ahhoz, hogy játszhass. Ha menet közben bármi kérdésed volna, nyugodtan tedd fel, szívesen válaszolunk.
 2. Kérünk benneteket, hogy az oldal közösségi moduljait (vendégkönyv, hirdetőkönyv, chat) rendeltetésszerűen vegyétek használatba, ezekre minden más oldalon is fellelhető, általános szabályzat érvényes.
 3. A chatben kulturáltan írjatok, cserét is kérhettek, de a hirdetés szigorúan tilos, azért kitiltás jár (ez alól kivétel, ha a nevedre linkeled az oldalad, azt nyugodtan megteheted)
 4. Jelenleg három szerkesztő van, Lyn/L, Mile és Riora, kérünk benneteket, szólítsatok minket a nevünkön és a kedves szerkesztőt és társait mellőzzük.
 5. Ha bármi kérdésetek van az oldallal, szerepjátékkal, vagy bármi mással kapcsolatban, fordulhattok hozzánk is, de játékostársaitokhoz is nyugodtan. Szeretnénk, ha egy egymást támogató, segítő közösség alakulna ki, így kérünk mindenkit, hogy támogassa a többieket és segítsen nekik, ha valami problémájuk adódna. Persze mi is igyekszünk ennek eleget tenni, ha itt vagyunk.

6 elemű lista

 1. Fontos, hogy csak annyi karaktert igényelj, amennyivel játszani is tudsz. Ha esetleg még sincs időd valamelyikre a későbbiekben, töröltetheted őt, ha jelzed ezt a chat-ben, vagy az igénylésre kijelölt modulban. Előzetes megbeszélés alapján másik user-nek is átadhatod karaktered, de akkor tényleg beszéljétek meg. Ha nem játszol karaktereddel 1 hónapon át, abban az esetben is töröljük, ha aktív vagy, de nem jelzed, mi legyen a sorsa. Természetesen előtte töbször figyelmeztetünk is.
 2. Az igénylési adatlapot legyetek szívesek pontosan, az ott leírtak alapján kitölteni, betartani a hosszúságra vonatkozó követelményeket. Ha nem megfelelő a lap, a bejegyzésed alá válaszolunk, s lehetőséged van kijavítani az esetleges hibákat. Amint megtetted ezt, karaktered bekerül a többi közé és játszhatsz is. Ám a hibásan kitöltött és nem kijavított igényléseket nem áll módunkban 2 hétnél tovább megőrizni! Utána is igényelheted, csak az egészet újra kell majd írnod.
 3. Amennyiben az igényelhető karakterek közül választasz, kérjük vedd figyelembe képkeresésnél az ott leírtakat, mind a karakter külsejét és lováét illetően. Ha nem találsz pont ugyanolyat, jó a hasonló is, de tényleg hasonló legyen.
 4. Fontos, hogy figyeljünk a nemek arányára! Az igényelhető karaktereket igyekszünk úgy összeválogatni, hogy ez valamelyest betartható legyen, de nem szeretnénk, ha bármelyik irányba is túlsúly alakulna ki. Ezért, ha ezt látnánk, hogy mégis így történik, egy időre korlátozhatjuk pl. a lány és nő nemű karakterek igénylését.
 5. Ha igényelted a karaktert, várd meg, míg jóváhagyjuk azt, legjobb esetben berakjuk, amilyen hamar tudjuk, vagy a chatben írunk, hogy játszhatsz. Ha épp nem vagy itt, vagy hosszabb időre mi nem leszünk elérhetőek, a bejegyzésednél értesítünk, hogy elfogadtuk-e a karaktert, vagy javítanod kell valamin.
 6. A karakterek nevénél ügyelj arra, hogy ne legyen híres személyé, de főként ne egyezzen azzal a hírességgel, akit a karaktered képének választottál. Vagy a családnév vagy a keresztnév azonos lehet, ha nagyon muszáj, de semmiképp sem használható fel mindkettő. (Ezzel is lehet fejleszteni a kreativitást. ^^)

15 elemű lista

 1. Szeretnénk, ha aktív lenne a játék, így kérünk benneteket, ne legyenek nagy fagyások, igyekezzetek ne sokáig váratni egymást, de a viszonylagos gyorsaság ne a reagok hosszára menjen rá! A túl lassú játék sem élvezhető, hiszen akkor leáll az élet az oldalon, azt pedig nem szeretnénk.
 2. A reagok hossza minimum 5 sor legyen, ezt nagyon komolyan kérjük betartani! Ennél több lehet, kevesebb semmiképp sem! Kétszeri figyelmeztetés jár érte, harmadszor már karaktertörlés, higgyétek el, bővebben élvezetesebb a játék. Persze nem muszáj kisregényeket írni, meg lehet találni az arany középutat, de a minimum legyen meg! Ha nincs tipped, hogyan bővíthetnéd reagjaid, nézz körül más, hosszabb lélegzetű játékokban, de tanácsos például a karakter gondolatait kifejteni, különböző leírásokat beleírni, a tájét, karaktered pillanatnyi kinézetéét. Ha hosszabbat írsz, a játékostársad is hosszabbat tud reagálni és minél tartalmasabb a szerep, annál élvezhetőbb és színvonalasabb, ami reméljük, mindenkinek fontos!
 3. Ha szeretnél, készíthetsz karakterednek névtáblát és használhatod azt, de amennyiben nem tudsz, vagy nem szeretnél, kérj segítséget valamelyik játékostársadtól, hátha csinál neked, vagy egyszerűbb megoldásként használhatod karaktered valamelyik képét is, csak kicsinyítsd le max. 200 px szélesre.
 4. Karaktered egyszerre csak egy helyen lehet, ezt légyszi tartsátok be. Ha játékostársad 3 napig nem reagál, akkor lezárhatod a kört és írhatsz máshova anélkül, hogy szóltál volna neki, de kérjük, mindenképp zárjátok le a játékot, hogy, ha hosszabb időre elmentek, ezáltal elkerüljük, hogy bárki is unatkozzon, ha feljön játszani, vagy lefagyjon a játék. Ha hosszú ideig egyik fél sem ír reagot, vagy valaki szeretné elvinni a karakterét, vagy bármilyen más okból hosszú időre leáll/megszakad ott a játék, a szerkesztők lezárhatják a kört inaktivitás miatt, ezáltal az ott használt karakterek ismét szabadok lesznek. Ne tessék ezen felháborodni, inkább aktívkodjatok és akkor nem fordul elő!
 5. Ha huzamosabb ideig nem lesztek, kérünk benneteket jelezzétek ezt vagy a chatben, vagy a vendégkönyvben! Ha előrejelzés nélkül tűntök el, min. három hónapos inaktivitás után figyelmeztetünk körlevélben és a főoldalon, ha pedig ezt követően sem jelzel egy hónapig, mi legyen karaktere(i)ddel, törlésre kerülnek, véglegesen, ahogy a felhasználód is!
 6. A szerepjáték fórum alapú, tehát regisztráció szükséges, különben nem tudtok játszani! Ha a karaktereitek törlésre kerülnek, a felhasználóitok is. Csak akkor regisztráljatok és kezdjetek újra játszani, ha biztosak vagytok abban, hogy lesz is rá legalább minimális időtök. Azok a felhasználók, akik regisztrálnak, de a regisztrációt követő egy hónapban nem igényelnek legalább egy karaktert, szintén törlésre kerülnek!
 7. A minimális idő a fentebb leírtak alapján heti minimum 2 reagra terjed ki, de nagyon örülnénk, ha mindenki aktív lenne!
 8. Ötleteiteket, legyen az a szerepjátékkal kapcsolatos, vagy bármi mást érintő, szívesen várjuk a vendégkönyvbe és a chatbe.
 9. Szervezünk közös játékokat is, ezeken, ha tudtok örülnénk, ha részt vennétek, hiszen nagyon sok előnyük van. Ezekről a főoldalon és körlevélben értesítünk majd titeket, kérjük figyeljétek mindkettőt és annak érdekében, hogy eljusson hozzátok a levél, valós e-mailt adjatok meg a regisztrációnál!
 10. Ha játszani szeretnétek, nyugodtan érdeklődjetek a chatben, akinek lesz szabad karaktere, remélhetőleg reagál is.
 11. Ha játékba szeretnétek becsatlakozni, és már ketten játszanak, azt csak előzetes megbeszélés alapján tegyétek. Kérdés nélkül csak akkor írjatok a kérdéses karakternek, ha biztosak vagytok benne, hogy a másik user azzal a céllal írta a reagot, hogy partnert találjon és nem játszik máshol.
 12. Ha másik helyszínre mentek, azt a reag végén egy Folyt. Köv: és a helyszín nevével jelezzétek, valamint, ha lezártok egy kört, azt is tüntessétek fel, legalább az egyik karakter reagjában, de jó lenne, ha mindkét fél zárná a karaktereivel a kört és ugyanúgy mindkét fél váltana helyszínt! Figyeljetek helyszínválasztásnál, valamint helyszínváltásnál is, hogy olyan helyre menjetek, ahol kettőnél több kör nem zajlik jelenleg, tehát két játék mehet párhuzamosan egy helyszínen! Lezárt körnek számít, ha kiírták az adott körhöz, hogy már nem aktív, vagy, ha az utolsó reag régebbi, mint öt nap, de biztos, hogy egyszerre úgysem zajlik majd három különböző játék ugyanazon a helyen. Ez alól kivételek a közös játékok, mikor értelemszerűen többen vagyunk egy helyszínen.
 13. A +18as tartalom burkoltan engedélyezett, de a reag elején kérjük jelezni! Persze át is lehet ugrani, ha valaki úgy szereti, a lényeg, hogy a részletekbe semmiképp se menjetek bele túlságosan, a játéknak nem ez a lényege és a fiatalabbakat, vagy aki nem szívesen olvas ilyeneket, is vegyük figyelembe!
 14. A karaktereitek nem hozhatnak magukkal a kollégiumba más állatot a lovukon kívül! Ha egy tanár vagy egyéb karakter (vagyis nem diák) a faluban vagy a közeli városban él, neki természetesen lehet kisállata.
 15. Érezzétek jól magatokat, jó játékot kívánunk! Ha bármi kérdésetek volna, mint ahogy fentebb is írtuk, forduljatok többi játékostársatokhoz, vagy hozzánk,szerkesztőkhöz is.

A szabályzat bővülhet, így kérünk titeket, kövessétek figyelemmel! A változásokról igyekszünk azért értesíteni benneteket.

Köszönjük, hogy végigolvastad, további jó időtöltést az oldalon! 

Mile & Riora

 

 

A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók