Rosenberg Lovas Kollégium - Szerepjáték
Információk

Az oldal neve: Rosenberg Lovas Kollégium
Elérhetősége: www.rosenberg-rpg.gportal.hu
Indulás: 2013.06.14.
Téma: szerepjáték
Szerkesztők: Riora & Mile
Design: Mile (alapkód: LindaDesign)
Játékosok: 24
Karakterek: 55 (23 férfi, 32 nő)
Legújabb tagunk: Rupert
Aktuális esemény: Jelenleg nincs


NYILATKOZAT

Az oldalt és annak alaptörténetét Dagmar Hossfeld - Rosenberg Lovas Kollégium c. könyvsorozata ihlette. Minden jog az írót illeti, néhány szereplőt csak a magunk és mások szórakoztatására vettünk kölcsön. A könyv ismerete nélkül is élvezetes lehet a játék természetesen, saját karakterekkel. A képekre is képkereső segítségével találtunk rá, más forrásból származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti!

 
Menü
 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Járó-kelők
Indulás: 2013-06-14
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Cserék

Chatben, illetve vendégkönyvben jelentkezhetsz! Abban az esetben mindenképp kikerülsz, ha oldaladat gyakran frissíted, tehát tartalmas és aktív. A hely korlátlan! A szerepjátékos oldalakon kívül lóneveldés, illetve lovakkal foglalkozó oldalak jelentkezését is várjuk!

 
Karaktertípusok és adatlapok

Először pár szó, milyen karaktereket is igényelhettek, mielőtt az adatlapoknál teremnénk:

A Rosenberg Lovas Kollégium tanulói. Az iskola felsőbb évfolyamokban, illetve gimnáziumi szinten oktat, akár hívhatnánk 8 osztályos gimnáziumnak is. Ez azt jelenti, hogy a diákok 10 és 18 év közöttiek. Évfolyam szerinti felosztásuk:
5. osztályosok: 10, 11 évesek
6. osztályosok: 11, 12 évesek
7. osztályosok: 12, 13 évesek
8. osztályosok: 13, 14 évesek
9. osztályosok: 14, 15 évesek
10. osztályosok: 15, 16 évesek
11. osztályosok: 16, 17 évesek
12. osztályosok: 17, 18 évesek

Szeretnénk, ha az alsóbb osztályokból is igényelnétek karaktereket, higyjétek el, velük is lehet izgalmasan játszani! Úgy gondolkodjatok a korukat illetően, hogy a játékban, a későbbiek során az idő előrehaladtával osztályt fognak váltani. Persze előfordulhat, hogy karaktered idősebb kortársainál, ha esetleg megbukik, ilyen szituációval is igényelheted, megengedett, de ne essünk túlzásba. Emellett, ha karaktered kijárta az iskolát, de szeretnél még vele játszani itt maradhat segítőnek, segédedzőnek, vagy bármilyen más egyéb karakternek, ami különösebb, több éves képzést nem igényel, tanárnak rögtön nem, mivel ahhoz egyetem is kell és a valós éveknek megfelelően telik az idő a játékban is, tehát egyszerre több évet nem öregedhet a karakter.

A diákok szempontjából fontos, hogy a lovagláson kívül még valamiben tehetségesek legyenek, eszerint sorolják őket szakosztályokba, ahol egy adott osztályban mindenki hasonló, vagy ugyanolyan tantárgyból kap emelt képzést. Félreértés ne essék, lovagolni mindenki jár.  Nézzük az osztályokat:

A. osztály: sport. Ebbe beletartozik minden egyes ág, amit el tudsz képzelni, a tornászok is ide sorolandóak, a lovasok nem!
B. osztály: a lovas szakosztályosok. Ez azokra vonatkozik, akik kiemelkedőek az itt tanulható lovas ágak valamelyikében, ők plusz edzéseken vehetnek részt (tanulható szakágak: díjugratás, díjlovaglás, military, western, galopp (csak négy évfolyamos!), a pónisok terepre mennek általában, a militarysok a terepen való edzés mellett a díjlovasokhoz és díjugrókhoz is egyaránt gyakran csatlakoznak egy-egy edzés erejéig.)
C. osztály: A természettudományosok. Ebbe beletartozik a fizika, kémia és biológia, emelt óraszámban.
D. osztály: a zenetagozatosok. Többségük egy hangszeren tanul, de van, aki kettőn is, esetleg hármon. Természetesen itt is emelt óraszám van.
E. osztály: az emelt matematika- és informatika osztály. Azt hiszem, nem kell sokat magyarázni ezen.
F. osztály: Emelt óraszámban tanulnak nyelvet (választható nyelvek: angol, spanyol, francia)
G. osztály: Táncosok. Vegyesen tanulnak minden stílust.
H. osztály: A színjátszó csoport. Drámák, musical-ek egyaránt vannak a tananyagban. Emellett humán tárgyakból is emelt óraszámot kapnak, tehát akit az irodalom, történelem érdekel jobban, ő is nyugodtan jelentkezhet ebbe az osztályba.
I. osztály: művészet. Ami a zenét kizárja, tehát pl. fotósok, grafikusok, tehetséges rajzmesterek, festők.

Természetesen olyan is előfordulhat, hogy valaki pl. a lovas osztályba jár, de mellette mondjuk zenét tanul. Az adatlapon ezt is lehetőséged van feltüntetni! Figyelem, lovas szakágakból külön nincsenek szakkörök és karaktered csak egy ágban tanulhat!

Nyilván kell, akik okítják a diákokat. 20 év feletti karaktereket várunk ide. Sok megkötés nincs, bármilyen tantárgyat taníthat karaktered, de egy tantárgyanként max. 3 tanár lehet. Így bár a számuk valamelyest korlátozott, ha kreatív vagy, akkor sikerülhet egyedit alkotnod. Kivételek a lovasedzők, akikből szakáganként 3-3 van.

Lovász, istállómester, szakács, és még amit el tudsz képzelni. Koruk minimum 20 év legyen. Ha nincs túl sok időd játszani, vagy csak inkább mellékszereplő értékű karaktert szeretnél, akkor ez a megfelelő típus. De ne feledd,egy ilyen karakter is játszhat fontos szerepet a játékban, rajtad áll, a sorsát te alakítod!

A karakterek adatlapját kód formájában adtam meg, aminek a használata a következő:
1. Ha még nem regisztráltál, mindenképp tedd meg, mert csak bejelentkezve tudod kitölteni az adatlapot!
2. Másold ki a megfelelő adatlap teljes kódját!
3. Az igénylésben mikor új bejegyzést szeretnél írni, kattints a "forráskód" gombra! Itt tedd be a kimásolt kódot!
4. Ezután nyomj ismét a "forráskód" gombra, így meg is jelenik előtted az adatlap, amit kitölthetsz!

Kérlek a kódba ne piszkálj bele, mert elég valamit elírnod benne, és az egész omlik! Nincs más dolgod, mint kitölteni a megfelelő adatlapot normál állapotban és igényelned! Vagy, ha szeretnél pár alap információt, nézz be az igényelhető karakterekhez, ahol segítséget kapsz, s a választott karaktert igényelheted is az adatlap kitöltésével!

Jó karakteralkotást kívánunk, várunk a játékosok közt! Találkozzunk a játéktéren!

Mile & Riora

 

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******