Rosenberg Lovas Kollégium - Szerepjáték
Információk

Az oldal neve: Rosenberg Lovas Kollégium
Elérhetősége: www.rosenberg-rpg.gportal.hu
Indulás: 2013.06.14.
Téma: szerepjáték
Szerkesztők: Riora & Mile
Design: Mile (alapkód: LindaDesign)
Játékosok: 26
Karakterek: 66
Legújabb tagunk: Yule
Aktuális esemény: jelenleg nincs


NYILATKOZAT

Az oldalt és annak alaptörténetét Dagmar Hosfeld - Rosenberg Lovas Kollégium c. könyvsorozata ihlette. Minden jog az írót illeti, néhány szereplőt csak a magunk és mások szórakoztatására vettünk kölcsön. A könyv ismerete nélkül is élvezetes lehet a játék természetesen, saját karakterekkel. A képekre is képkereső segítségével találtunk rá, más forrásból származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti!

 
Menü
 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Járó-kelők
Indulás: 2013-06-14
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Cserék

Chatben, illetve vendégkönyvben jelentkezhetsz! Abban az esetben mindenképp kikerülsz, ha oldaladat gyakran frissíted, tehát tartalmas és aktív. A hely korlátlan! A szerepjátékos oldalakon kívül lóneveldés, illetve lovakkal foglalkozó oldalak jelentkezését is várjuk!

 
Karakterek
Karakterek : Leila Zwilling

Leila Zwilling


Teljes név:
Leila Zwilling
Nem: Lány
Születési dátum: 2001. február 02.
Születési hely: Svájc, Engelberg
Külső tulajdonságok:
Fehérbőrű és szőke, ezeket a tulajdonságait anyukájától örökölte. Arcán többnyire távolságtartó és jeges érzés ül, nem ritka, hogy fintorba rendezi vonásait. Amikor azonban nagy ritkán és nagy nehezen valakinek sikerül jókedvre derítenie és mosolyt csalni az arcára, egészen máshogy fest. Ilyenkor az arca kisimul és a szemeiben is meglátni azt a csillogást, amit elég kevés ember őriz meg gyerekkora után. Sminkjeivel többnyire arckifejezésén igyekszik szigorítani, mert különben eléggé kislányos, ami állítása szerint egyáltalán nem illik a jelleméhez. Ez az emberek irányába mutatott képhez szükséges, ha egymagában van, mindjárt eltűnik róla a vakolat.
Szeplős arcát hosszú, egyenes haj keretezi, ami csak még szigorúbbnak láttatja. Nemigazán hord frizurákat, általában kiengedve hordja, csak edzéshez vagy festéshez köti össze. Lányos ruhákat hord, igyekszik az elegáns, sötét vagy színtelen - fekete vagy fehér - színű darabok felé közeledni, bár a rózsaszínben is jól érzi magát. Ezt azonban megtartja magának, mert tart tőle, hogyha nem öltözik úgy, ahogy a legtöbben, kinézik és kislányosnak, gyengének titulálják.
 
Belső tulajdonságok: Szótlan, rideg és távolságtartó az emberekkel szemben. A legtöbbeknek most már szándékosan veszi el a kedvét a vele való kapcsolatteremtéstől. Alapból nem ilyen, illetve régebben nem volt, de a korábban őt ért negatív viselkedés, intolerancia és kiközösítés kicsit megkésve nagyon erősen érezteti a hatását. Úgy érzi, most már nem is tudna máshogyan viselkedni, mint ahogy, ettől pedig magában sokat szenved.  Mások előtt nem szeret panaszkodni, ugyanis elege van a rinyálásból és az állandóan nyafogó kamaszlányokból, akikkel az előző osztálya is tele volt. A világért sem akart olyan lenni, mint ők - bár ezt az öltözködése alapján senki nem nézi ki belőle. "Ne ítélj, hogy meg ne ítéltess" - tartja a mondás, de olyan, mintha őt teljesen hidegen hagyná. Ha valaki nem tetszik neki, bátran véleményt nyilvánít magában róla, de hangosan nem mondja ki, csak ha kérdezik, nem akart feleslegesen ellenségeket szerezni magának.
A személyisége határozottan ambivertált, magyarul szeret társaságban lenni, de értékeli az egyedüllétet is. Ez sajnos úgy csapódik le nála, hogy a társaságokból legszívesebben kimenekülne, egyébként viszont állandóan kínlódik magában, hogy miért magányos. Tudja, hogy hülyeség, amit csinál, de egyszerűen képtelen változtatni rajta.
Az alkotás az egyetlen, amikor képes visszaadni eredeti énjét, festéskor olyan igazi álomvilágot teremt, amilyenre mindig is vágyott. Olyan, mintha tündérek királyságát vetné papírra ilyenkor, ekkor boldognak és kiegyensúlyozottnak érzi magát. Korábban akart volna balettozni is, de nem önbizalomhiányból nem jelentkezett soha, viszont otthon titokban magának szokott nyújtani és gyakorolni. Bár írni úgy történeteket vagy verseket nem szokott, valamiért mégis sokkal normálisabb, sokkal inkább önmaga, ha betűk mögé rejtőzhet. Persze ilyenkor egyúttal kicsit kétszínűbb is, mivel itt van türelme lenyugodni, mielőtt valami gonoszat szólna a másiknak, ennek következtében kedvesebbnek tűnik. Ezt felismerve regisztrált egy, a világ körüli diákoknak szóló weboldalra, ahol beszélgetésbe is elegyedett már pár személlyel, innen származik egyetlen, legigazibb barátja itt. Ezen kívül pár felszínesebb ismerőst is összeszedett már innen, bár velük nehezen tartja a kapcsolatot. A barátságokat sem megkötni, sem ápolni nem könnyű dolog neki, emiatt már nem is reméli, hogy a "való" életben is találhat valakit, akivel olyan közvetlen és őszinte baráti viszonya lehet, mint internetes barátjával...
 
Előtörténet:
Engelbergben született, kicsit észak-keletebbre az ország közepétől. Édesanyja az ország francia nyelvű részéről származott, míg édesapja az osztrák határhoz lakott közelebb, így Leila már egészen kiskorától fogva mindkét nyelven beszélt. Kezdetben keverte a német és a francia szavakat, de mára már ezek teljesen letisztázódtak a fejében. Egy öccse van, aki öt évvel fiatalabb nála, most tíz éves. A lánynak egészen boldog gyerekkora volt, bár a szülei talán kicsit szigorúbban fogták a kelleténél, végülis első gyerek, mondhatni rajta "kísérleteztek", hogy mi az, amit később az öccsével szabad/nem szabad. Óvodában még voltak barátai, bár legtöbbször a rajzasztalnál gubbasztott és firkált, mintsem hogy homokozott vagy kockavárat épített volna.
Aztán általános iskolába került, az óvodáskori barátaival - akik máshova mentek - meg is szakadt a kapcsolat, hiszen hozzá soha nem járt át senki. Mivel a szülei sose forszírozták, neki sem fordult meg a fejében, hogy például csak születésnapi bulit akarjon, hiába látta, hogy az másnál milyen jó. Két olyan óvodás barátja volt, akivel egy osztályba került.
Az általános iskola is jól kezdődött, bár maga az osztály nem volt olyan jó. A lányok mindig kiközösítettek valakit, akit aztán visszavettek, hogy vele együtt csúfolják a következő áldozatot; a fiúk pedig közös erővel piszkálták a lányokat. Leilának egyfelől szerencséje volt, mert ő maga soha nem volt konkrétan kiközösítve, de kis naiv, kedveske és csöndesebb, barátkozósabb jelleme miatt ő állandó kisebb szekálásoknak volt kitéve, mivel úgyis mindig megbocsátott. Amikor negyedik környékén kezdett az elnézésekkel felhagyni, a diáktársai akkor kezdték el kiközösíteni komolyabban. Meghúzták a haját, ami akkor még világosabb volt, csúfolták vele, hogy nincs szemöldöke - ami akkor még egészen szőke volt - a szeplői és alacsonysága miatt is mindig ki volt pécézve. Ez jelentősen rombolt az önbizalmán, de túltette magát rajta. Aztán időnként visszavették az osztályközösségbe, hogy az újonnan szemüveget kapó lányt vagy a rossz matekost illetve a kítűnő tanulót vegyék elő, de mivel ő már nem volt hajlandó részt venni a piszlálásokban, újra kitúrták a közösségből. Ötödikben új tanárokat kaptak, akik közül páran nem kedvelték őt, emiatt már a felnőttek is megkeserítették az életét, legalábbis úgy érezte. Otthon a szülei egyre többet foglalkoztak az öccsével és egyre kevesebbet vele, hogy lekösse magát, beíratták egy rajzszakkörre, hogy lekösse magát, "úgyis szeret rajzolni." Ezt ő - bár nem így volt - úgy élte meg, mintha le akarnák rázni délutánonként. Bár be kell vallani, a rajzszakkört élvezte, ott tanult meg festeni a kedves tanárnőtől, ami miatt a mai napig a temperafestés a kedvenc technikája, amivel alkot. Ekkor tört ki az osztályban a lómánia, ami őt is érintette, ő is szeretett volna lovagolni. Emiatt a közös érdeklődés miatt egy ideig az osztálytársai újra kedvesek voltak vele és ő ismét elfelejtette, mik történtek korábban. Aztán jött a pofon: a szülei nem engedték, hogy lovagoljon. Sajnos azonban előre már beharangozta, hiszen a rajzszakkörre küldés után azt hitte, hogy őt is éppolyan könnyen elengedik majd lovaglóórákra, mint a népszerűbb lányokat. Irigykedve hallgatta a többiek meséit a lovaglóórákról, és elhatározta, hogy megutálja a lovakat. Ez persze csak még nagyobb érdeklődést szült benne, lovas könyveket olvasott, majd az évek során lassan az érdeklődése elhalt és közöny vette át a helyét.
Hetedikben új biosztanárt kaptak, aki rendes volt, érdekesen magyarázott és élvezetesek voltak az órái, Leila nagyon meg is szerette. A lányok persze állandóan fujjogtak - de néha még a fiúk is - a tananyagon, a tanár viszont kitüntette figyelmével és kedvességével az érdeklődő Leilát. Ez egy jó pont volt az érdekében, ennek a tanárnak a tanácsainak köszönhette azt is, hogy egyre kevésbé kezdte érdekelni mások negatív véleménye. Amikor nyolcadikban kezdett átesni a ló túloldalára, ugyanő volt az, aki felhívta rá a figyelmét és óva intette a közönytől. Sajnos már elkésett. Az utolsó évben, tudván, hogy úgyis tovább megy innen, sokat kiadott a benne felgyülemlett feszültségekből. Sajnos nem gondolt bele, hogy néhányan a gimnéziumba is követik.
Ott már lett volna lehetősége rá, hogy minden jó legyen, voltak kedves lányoks és normálisabb fiúk is, de az a három osztálytársnője - akik közül kettő az óvodáskori barátja volt - akik utána jöttek, pokollá tették az életét. Itt is kiutáltatták az osztályból, hamis pletykákat terjesztettek róla, amiket ő nem bírt kezelni. Minden kedve elment, a jegyei leromlottak, a rajzolást is abbahagyta. Félév körül betelt nála a pohár, és a szülei tudta nélkül felkereste az iskolapszichológust. Ő meghallgatta, kisírhatta neki a bánatát, de mégsem érzett teljes megkönnyebbülést. A férfi tanácsolta neki, hogy most kezdjen el lovakkal foglalkozni és folytassa a rajzolást, hogy javítson a közérzetén. Ő vezette rá - bár nem biztos, hogy szándékosan - az iskolaváltás gondolatára is.
Hamarosan összeszedte minden gondolatát, érvét és tervét és a szülei elé állt, akikkel akkortájt már eléggé paprikás hangulatban volt a rossz jegyei miatt. Meglepetésére csak az apja nézett rá furán, amikor már-már könnyes szemmel elpanaszolta neki, mennyire borzalmas a helyzet ebben az iskolában, ezzel együtt azt is megígérte, hogy ha átengedik máshova, javulni fognak a jegyei. A szülei ennek hallatára már beleegyeztek a dologba. Leila először művészsulikat kezdett nézegetni, szándékosan külföldön, ugyanis úgy érezte, nemhogy az iskolájában de még Svájcban sem tud megmaradni. A francia iskolák voltak neki a legszimpatikusabbak, igaz, ott nem volt lehetőség lovaglásra, de neki ekkor még esze ágában sem állt megfogadni a pszichológus ezen tanácsát. Ő a lovakra úgy emlékezett, mint kiközösítése egyik okára, és nem úgy, mint kiskori rajongása tárgyára, és egyelőre kizártnak tartja, hogy ez valaha is megváltozik.
Végül az anyja is belement, hogy külföldi iskolákat válasszon ki jelentkezése tárgyául, de a jelentkezés megbukott az összesen, mivel oda csak olyan diákokat vesznek át, akik kilencedikben is művésziskolába jártak, míg Leila abba is hagyta a rajzolást arra az évre. Végül kínlódását átva a szülei is beszéltek egy szakemberrel, aki szintén javasolta a lovakat neki, a szüleit többek között ez is vezette rá a Rosenbergre. A lányuknak valónak találták a szakot, hiszen itt lehet művészetis is, ha szeretne. Leilának nem volt annyira szimpatikus a hely, ekkorra kialakult személyiségével egyszerűen már csak túl barátságosnak találta. Mivel nem tudott művésziskolába menni, már csak dacból se azt a szakot választotta, helyette felvette a természettudományokat, azon belül is a biológiát, mivel az a tantárgy mindig is érdekelte. Igaz, nem tudja, pontosan mit is kezd majd vele. Szó mi szó, minden jobb volt az ottani, eredeti iskolájánál, szóval beadta a jelentkezését, és legnagyobb meglepetésére, föl is vették. Igaz, nem kötötte senki orrára, hogy momentán milyen ellenérzései vannak a lovak iránt. A szülei és a pszichológus is jó ötletnek tartják, hogy ide jöjjön, hátha kicsit feloldódik végre. Anyja a tanítási idő végeztével állt elő azzal, hogy még a nyáron Németországba küldi őt, hogy megszokja a környezetét.
Leilának ekkorra már meg volt a regisztrációja a nemezetközi, diákos közösségi oldalon, így könnyen tudott keresni magának egy német gyereket, akire ráírhatott. Az a cél, hogy kicsit többet tudjon meg a Németország és Svájc közötti különbségekről, végül átváltozott egy remek barátság kezdetévé. Igaz, Leilának fogalma sincs róla, a barátja hova jár, de valamiért ő is nagyon ajnározza előtte a lovakat és mondja, hogy jót tesz majd neki...
Évfolyam:
10.
Szakosztály: C. Természettudomány // biológia
Egyéb szakkör: -
Tanult lovaglási ág: Galopp
Lova(i): Iskolaló // Clarissa's Hero

👤 Név:
Sybill
✉ Elérhetőség: sybill.dumbledore@gmail.com
💻 Weblap: -

 

 

**A legújabb magyarországi mémes oldal. Ismerd meg most!Oszd, lájkold!** Nevess, szórakozz, kattints ide! Ne unatkozz!*    *****    Nézz élõ live filmet gportalon! 0-24-ben! Klikk ide! Filmek élõ live!!!!!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok