Rosenberg Lovas Kollégium - Szerepjáték
Információk

Az oldal neve: Rosenberg Lovas Kollégium
Elérhetősége: www.rosenberg-rpg.gportal.hu
Indulás: 2013.06.14.
Téma: szerepjáték
Szerkesztők: Riora & Mile
Design: Mile (alapkód: LindaDesign)
Játékosok: 24
Karakterek: 55 (23 férfi, 32 nő)
Legújabb tagunk: Rupert
Aktuális esemény: Jelenleg nincs


NYILATKOZAT

Az oldalt és annak alaptörténetét Dagmar Hossfeld - Rosenberg Lovas Kollégium c. könyvsorozata ihlette. Minden jog az írót illeti, néhány szereplőt csak a magunk és mások szórakoztatására vettünk kölcsön. A könyv ismerete nélkül is élvezetes lehet a játék természetesen, saját karakterekkel. A képekre is képkereső segítségével találtunk rá, más forrásból származnak, minden jog az eredeti tulajdonosokat illeti!

 
Menü
 
Chat
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Járó-kelők
Indulás: 2013-06-14
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Cserék

Chatben, illetve vendégkönyvben jelentkezhetsz! Abban az esetben mindenképp kikerülsz, ha oldaladat gyakran frissíted, tehát tartalmas és aktív. A hely korlátlan! A szerepjátékos oldalakon kívül lóneveldés, illetve lovakkal foglalkozó oldalak jelentkezését is várjuk!

 
Szerepjáték
Fórumok : A kastély környéke Fórumok: 

Témák: Hozzászólás (Utolsó)
Díjugrató pálya

A díjugratók és lovaik legkedveltebb helye. Különböző magasságú és meredekségű akadályok várják, hogy megugorják őket, melyeknek sorrendje és milyensége az edző kedvétől és a csoport szintjétől, tudásától függ. Egy biztos, nagy kihívásokat tartogat, egyedül nem is nagyon engedik ki ide a növendékeket, pont azért, mert veszélyek is rejlenek a sportban.

295 (2018.06.23.)
Sportcsarnok

Ami tulajdonképpen nem is csarnok, hanem komplexum. A kastélykert végében, a legelőkkel átellenes oldalon található jókora, inpozáns épület. Modern, hisz akkor építették, mikor a 18. századi vadászkastélyból iskola lett. Felépítése hasonló a zeneteremhez, nem egyetlen csarnok, hanem több pályából álló, három emeletes épület, melyeken számtalan terem kap helyet, mindegyik különböző célt szolgálva. Igencsak nagy területet foglal el maga a csarnok, ehhez pedig hozzá jönnek még a szabadtéri pályák, melyekből szintén több van az épület mögött, mint például a tenisz, golf, vagy futbalpálya, és még sok másik. Mindegyik pálya, illetve terem lelátóval rendelkezik, valamint a különböző sportokhoz szükséges felszerelések széles tárházával. Számos lehetőség van itt az edzésre, de olyan termek is akadnak, melyek céltól függően átalakíthatók. Fontos megemlíteni még az uszodát, mely a földszinten helyezkedik el, annak jobb oldalán található az ajtó, mely oda vezet. Benne egy 6 pályás 25 és egy 8 pályás 50 m hosszú medence található, valamint természetesen az öltözők és a lelátók. Egy biztos, ez a sport szakosztályosok, illetve szakkörösök fellegvára, de az átlag diákok is lejárnak ide olykor úszni egyet, vagy edzeni a konditeremben, esetleg csak hódolni kedvenc hobbijuknak barátaikkal.

856 (2018.06.23.)
Legelők

A kastély körül több is található, melyen elegendő tápálék van a lovak számára. A kancákat és herélteket engedik ki ide, hiszen a méneknek külön kifutójuk van egyenként. Havonta tartanak lópihenőt, mikor az állatok egész napjukat a szabadban tölthetik, de heti rendszerességgel is sokat tartózkodnak itt.

550 (2018.06.18.)
A kastélyhoz tartozó lakóépület

A kastélyhoz tartozó melléképület, ahol az iskolában dolgozó személyzet minden tagjának kényelmes, modern és fürdőszobával együtt járó lakrésze van, mindegyikhez külön kis konyha is tartozik. A tanárokon kívül az összes olyan alkalmazott itt kap szállást, aki nem az iskola közelében lakik, a földszinten a férfiak, az emeleten pedig a nők lakrészei találhatók.

(Kérünk benneteket, a kör első reagjába írjátok ki, kinek a lakrészében játszotok! Köszönjük!)

583 (2018.06.17.)
Kastélykert

Tágas, élettel teli és gyönyörű, legutóbbi jelzőt talán a pompás rózsabokrok, s egyéb elbűvölő növények miatt lehet ráaggatni, amelyek szinte egész évben zölddel árasztják el a helyet. A fák és bokrok árnyékában kőpadok és asztalok bújnak meg, amelyek nagyszerű helyek társalgásra, vagy akár nyár elején, s ősszel kinti oktatásra is. A kert hátsó részében is találhatók padok és asztalok, csak ezek már fából, s naposabb helyeken. A kert körbeveszi az egész épületet, tehát akármelyik ablakon nézel ki, csodás rálátásod nyílik. Innen pedig bizonyos szögekből remekül be lehet látni a legelőket, az istállókat, vagy a pályákat. Úgyhogy, ha elheversz egy nagy fa árnyékában, akkor sem fogsz unatkozni, már csak azért sem, mert itt mindig történik valami.

1716 (2018.06.03.)
Kinti lovaglópálya

Ez az a hely, ahol a pónilovasok és kedvenceik gyarapíthatják tudásukat. Ugratásra és díjlovaglásra egyaránt alkalmas, az, hogy épp mit gyakorolnak, edzőjüktől függ. Emellett bemelegíteni is tökéletesen lehet itt, tehát mondhatjuk, hogy univerzális. Bár szabadtéri, forgáccsal van leszórva, így kevesebb az esélye, hogy felázik, ha esik, tehát még ez sem jelent akadályt. A diákok ide is szabadon kijárhatnak, ha épp senki nincs a pályán, s nem a házirend szerint tiltott időben jut eszükbe erre lovagolni.

347 (2018.06.02.)
Lóúsztató

Fontos hely ahhoz, hogy a diákok formában tartsák lovaikat. Egy közepes méretű épület, ami a mének istállójával szemben helyezkedik el. Két medencével rendelkezik, melyekben a víz mindig friss és tiszta, erről az iskola gondnoki személyzete felelősségtudóan gondoskodik. A medencék mellett direkt úgy van kialakítva a padló, hogy a lovakat könnyedén lehessen kívülről vezetni, miközben úsznak. A víz folyamatosan mélyül, valamint mindkét úsztató előtt található egy kisebb vízzel telített négyzet alakú mélyedés, amely arra szolgál, hogy a lovak megszokják a úsztatóban lévő hőmérsékletet. A diákok belátásuk szerint hozhatják úsztatni ide kedvenceiket, de, ha nem akarod, hogy tumultus legyen jobb, ha foglalsz magadnak és hátasodnak időpontot! Ezt a bejáraton belépve, az attól balra elhelyezkedő asztalon lévő kis könyvecskében teheted meg, ahol minden nap, naptárszerűen láthatod, mikor van szabad hely az a és b medencénél.

127 (2018.04.20.)
Díjlovagló négyszög

Abból is a nagyobb fajta. A díjlovasok lelhetők fel itt leggyakrabban, de közös edzéseken, vagy, ha az ugratók kirúgnak kicsit a hámból, ők is megtalálhatóak itt. Kemény munka folyik errefelé, de általában megvan a gyümölcse, köszönhetően a tehetséges edzőknek, lovasoknak, no meg persze a lovaknak. Az előírásoknak teljességgel megfelel, minden szempontból, így használatra teljesen alkalmas.

172 (2018.03.05.)
Mén istálló

Azok a tanulók, akiknek csődöre van itt lelhetik meg lovaikat, valamint a holsteini tenyészet ménjei is itt vannak elszállásolva. A bokszok tágasak és világosak, mindegyikhez külön kis kifutó tartozik, így a ló eldöntheti, kint, vagy bent szeretné idejét tölteni. Ezen istálló végében is található szerszámoskamra, ahol a lovak felszereléseit tartják. Az istállóban mindig rend van, a lovak alatt friss alom, etetőjükben abrak, a szénahálójukban pedig széna, erről Maximillian Much, az istállófelelős gondoskodik.

660 (2018.03.02.)
Kanca istálló

A diákok kancáit, illetve a herélteket szállásolják el itt. Tágas bokszok várják az istálló lakóit, mindegyikhez nagy ablak tartozik, melyet, ha félretol az ember, a ló is friss levegőhöz juthat. Az istálló végében található a szerszámos kamra, ahol a lovak felszereléseit és ápolószettjeit tárolják, a póniszerszámokat is beleértve. A lovaknak jó helyük van, a lovászok pedig mindig gondoskodnak friss alomról és abrakról.

414 (2018.02.28.)
Fedeles lovarda

A diákok gyakran fordulnak meg itt, ha oktatóik edzést tartanak, de olykor maguk is kijönnek gyakorolni ide, ez a pónisokra nem vonatkozik, mivel ők máshol lovagolnak. A talaj remek a lovak számára, ahogy a lovarda elhelyezkedése is ideális. Jól szigetelt, nyáron kívül tartja a meleget, belül pedig légkondicionáló teszi még kellemesebbé a hőmérsékletet, valamint télen fűtés is működik, az esti órákban pedig automatikus világítás biztosít fényt lovasok és lovaik számára.

780 (2016.10.10.)
Galoppálya

A kastély területén kettő is található. Az egyik homokos, bal kanyaros, a másik füves, jobb kanyaros, mindegyik 2400 m-es, de persze alkalmasak rövidebb távok futására. Mindegyikhez tartozik startgép, mindkét pályánál szakképzett felügyelők dolgoznak, akik segítik a diákok és edzőik munkáját. Egyéni és csoportos edzésre is van lehetőség, de érdemes előre időpontot foglalni a pályára, hogy biztos ne ütközz más lovasba, vagy csoportba, erre a felügyelőknél van lehetőség, ahol mindig láthatod, mikor szabad épp a pályák valamelyike. Gyakran tartanak itt versenyeket is, akár házi megmérettetésről legyen szó, vagy szélesebb körűről. Mindent összevetve modern, profi felszereltségű pályákról van szó, minden lehetőség adott a diákok és lovaik fejlődéséhez.

33 (2016.06.16.)
Fedett karámok

Alternatíva, ha rossz az idő, vagy a kinti legelők nem használhatók, de mégsem szeretné valaki, hogy lova a bokszban álldogáljon. Nagy, de fedett területek szalmával leszórva, melyet természetesen naponta cserélnek, etetők és önitatók is ki vannak helyezve, előbbiekben mindig található valami ínyencség azon lovak számára, akik itt múlatják idejüket. A fényt nagy ablakok biztosítják, valamint szellőzőkkel is el van látva az épület, ha az idő nagyon rosszra fordulna, emellett fűteni is lehetséges. A karámokból három található a birtokon: egy a kancák és heréltek számára a kancák istállójával szemben, egy a méneknek a lóúsztató épülete mellett, valamint egy a póniknak a pónikarám mögött - ez megegyezik az utóbbiak istállójával.

111 (2016.05.15.)
Pónikarám

Itt szállásolják el a pónikat és kislovakat, akik a nagy alapterületen fekvő, dús zöld füvű karámban kiélhetik magukat a nap minden percében. Ferde ereszű póniállás is tartozik a területhez, ahová a lovak behúzódhatnak a kisebb záporok elől, nagyobb vihar esetén az póniistállóba viszik őket. Egy biztos, jól érezhetik itt magukat egymás társaságában, ha épp nincs velük a gazdájuk.

83 (2015.08.03.)
Telivér istálló

A galopp szakágat tanuló diákok saját lovai, illetve az ehhez a sportághoz rendelkezésre álló iskolalovak ebben az istállóban kapnak szállást, amely tágas és világos, nagy bokszokkal. A jobb oldali sort a mének, bal oldalit a kancák birtokolják. Itt is, akárcsak a mén istállóban, minden bokszhoz külön kifutó tartozik, ami elég tágas ahhoz, hogy legyen elég helyük a mozgásra a pályán kívül is, még sincsenek összezárva, habár a legelőre is ki lehet vinni őket persze. A bokszok jól felszereltek, mindegyikben található önitató a szénaháló és az etető mellett, a friss alomról pedig mindig gondoskodnak. Az istálló hátsó részében található a nyerges, ahol a telivérek felszereléseit tartják.

1 (2015.06.14.)

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******